Δημοσιεύθηκε την

Παρουσίαση βιβλίου: «Οι αδερφές του Κάιν» της Σίσσυς Δουτσίου, εκδ. Καστανιώτη.

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σίσσυς Δουτσίου «Οι αδερφές του Κάιν»

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

‘Ωρα 7 μ.μ.

Ακυβέρνητες Πολιτείες
Αλ. Σβώλου 28 – Θεσσαλονίκη

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αλεξάνδρα Μητσιάλη, φιλόλογος, συγγραφέας, Βίκυ Μπρούσαλη, ποιήτρια.

Η Σίσσυ Δουτσίου θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο της σε ηχητικά περιβάλλοντα του Chas Beats.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Ηχοτοπία:
Chas Beats – Μουσικός Παραγωγός – Street Photographer

Ακυβέρνητες Πολιτείες
Αλ. Σβώλου 28 – Θεσσαλονίκη
231 027 3207

Οι αδερφές του Κάιν – Διηγήματα

Τρεις γυναίκες στην Αριζόνα σχεδιάζουν μια σειρά από φόνους έπειτα από ένα σεξουαλικό όργιο που έχουν οργανώσει οι σύζυγοί τους μέσω Ίντερνετ. Μια φυλακισμένη ανήλικη υπηρέτρια εξιστορεί το έγκλημα που διέπραξε στη θαλαμηγό ενός εκατομμυριούχου στο Γιοχάνεσμπουργκ. Αποκαλύπτει έτσι ένα δίκτυο παιδοβιασμών από εξέχοντα μέλη της κοινωνίας. Μια ηθοποιός, θύμα απόπειρας βιασμού από τον σκηνοθέτη της, τον σκοτώνει και διαφεύγει σε εγκαταλειμμένα θέατρα της Νέας Υόρκης, ζώντας με φαντάσματα θεατρικών ηρώων. Μια συγγραφέας στην Ταϊλάνδη συναντάει ένα ladyboy εμπλεκόμενο σε μια υπόθεση φρικιαστικού θανάτου. Από τη γνωριμία τους εμπνέεται να γράψει μια τρομαχτική ιστορία, η οποία δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις.

Γυναίκες, κορίτσια, τρανς άτομα αντιμέτωπα με σχέσεις κυριαρχίας. Το σεξ ενεργοποιεί μια έκρηξη ερωτικής απόλαυσης. Κάποιοι άνθρωποι μοιράζονται την απόλαυση, σπάνε τους ηθικούς περιορισμούς και τις αναστολές, προσφέρουν φιλήδονες στιγμές στους συντρόφους τους. Κάποιοι άλλοι αρπάζουν την απόλαυση για τον εαυτό τους, εκμεταλλεύονται την εξουσία, το χρήμα, την κοινωνική ανισότητα, παράγουν τραύματα και κολάσεις στους άλλους.

Αυτό το βιβλίο είναι μια βίαιη έξοδος από την πατριαρχία, μια εκδίκηση για το τραύμα, μια αντεπίθεση της καταπιεσμένης αξιοπρέπειας.

https://www.kastaniotis.com/catalog/product/view/id/16367

H Σίσσυ Δουτσίου είναι ηθοποιός και ποιήτρια. Πρωτοπόρος του spoken word στην Ελλάδα, επιμελήτρια του ετήσιου Διεθνές Φεστιβάλ Βιντεοποίησης που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών. Έχει περιοδεύσει στην Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία με διαλέξεις και multimedia performances.
Η πιο πρόσφατη παράσταση που πρωταγωνιστεί είναι η “Μεταμόρφωση” του Franz Kafka. Έχει εκδώσει 4 ποιητικές συλλογές και 2 συλλογές διηγημάτων.

Το τελευταίο της βιβλίο είναι «Οι αδερφές του Κάιν» Εκδόσεις Καστανιώτη.
____
Πανελλαδική περιοδεία:

ΑΘΗΝΑ ΤΡ. 30/1
ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΡ. 9/2
ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

ΛΑΡΙΣΑ ΠΑΡ. 16/2
PROSPERUS

ΠΑΤΡΑ – ΠΕΜ. 29/2
ΠΙΞΕΛ BOOKS

ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΕΤ. 6/3
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΓΑΥΗ