Δημοσιεύθηκε την

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συνεχιζεται ο αγωνας των εμπορουπαλληλων εναντια στην προσπαθεια κυβερνησης και εμπορικου κεφαλαιου να καταργησει την κυριακατικη αργια για εκατονταδες χιλιαδες εργαζομενους. Εδω και 6μηνες δινουμε μια πρωτοφανη για τον κλαδο μαχη μετροντας ηδη μια πρωτη νικη. Με προσωρινη αποφαση του ΣτΕ μπηκε στο συρταρι η αποφαση για ανοιγμα των καταστηματων 52 κυριακες το χρονο σε αθηνα, θεσσαλονικη και τουριστικες περιοχες. Η αποφαση αυτη δεν θα λαμβανονταν αν δεν υπηρχε καθε κυριακη μαζικη κινητοποιηση εργαζομενων κυριως στην ερμου αλλα και σε αλλες περιοχες.
Ομως οι 7 κυριακες του προηγουμενου νομου παραμενουν ενω και η αποφαση του ΣτΕ δεν ειναι τελεσιδικη. Με πρωτοβουλια των σωματειων βιβλιου-χαρτου αθηνας και θεσσαλονικης εχει δημιουργηθει ο “Συντονισμος δρασης εναντια στην καταργηση της κυριακατικης αργιας” μαζι και με αλλες συλλογικοτητες και εργαζομενους στο εμποριο. Στις 2 νοεμβρη ανοιγουν τα καταστηματα λογω της περιοδου των εκπτωσεων ενω για τον δεκεμβρη θελουν 3 κυριακες ανοιχτες ενω σχεδιαζουν και τις λεγομενες “λευκες νυχτες” οπου τα μαγαζια θα λειτουργουν ως τα μεσανυχτα.
Οι εργαζομενοι στο εμποριο χρειαζομαστε την στηριξη ολου του εργαζομενου λαου. Την Κυριακη μερα απεργιας καλουμε σε συγκεντρωση 10πμ Αριστοτελους με Τσιμισκη.