Δημοσιεύθηκε την

Παρουσίαση βιβλίου “Η Πρώτη σπορά” του Νίκου Πελεκούδα

Ημερομηνία: 2017-10-27 17:00:00

Τοποθεσία: Παντανάσσης 78, Πάτρα

Οι εκδόσεις «Ακυβέρνητες Πολιτείες» και το Βιβλιοπωλείο Nouveau σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Πελεκούδα “Η ΠΡΩΤΗ ΣΠΟΡΑ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1877-1907”, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, στις 8.00 μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου, Παντανάσσης 78.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Νίκος Πελεκούδας και ο Διαμαντής Καράβολας (υπεύθυνος των εκδόσεων Φαρφουλάς). 
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. 

“Η εργασία του Νίκου Πελεκούδα ανιχνεύει αυτό που θα ονομάζαμε -μεταφέροντας τον σημαίνοντα τίτλο μιας μέχρι πρόσφατα ανέκδοτης συλλογής του Ανδρέα Εμπειρίκου- Προϊστορία ή Καταγωγή του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα. Στρέφεται στις απαρχές, καταγράφοντας την πολιτική πορεία πρωτοπόρων ομάδων σοσιαλιστικής κι αναρχικής αναφοράς, που ανοίγονταν σε αχαρτογράφητα μέχρι τότε νερά, τρικυμισμένα από μεγάλες ιστορικές καταιγίδες και λαϊκούς κοινωνικούς αγώνες.” (Από τον πρόλογο του Σάββα Μιχαήλ)

Ο Νίκος Πελεκούδας γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Ζει στην Αθήνα από το 2003. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Πολιτική Επιστήμη, ενώ το 2017 ξεκίνησε το διδακτορικό του στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Το πρώτο του πτυχίο είναι από το τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ της Πάτρας. 
Εδώ και 25 χρόνια, δραστηριοποιείται οργανωμένα στην επαναστατική και αντικαπιταλιστική αριστερά