2021

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύο καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες και διαφορετικές γενιές, ο Άγγλος σκηνοθέτης Κεν Λόουτς και ο Γάλλος συγγραφέας Εντουάρ Λουί, συζητούν για τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και την πολιτική.

8,49 €

ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ ΜΕ ΧΛΩΡΟΦΥΛΛΗ

ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΟΥ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ, ο συγγραφέας τείνει να αναπλάσει έναν κόσμο οριστικά χαμένο και γι᾽ αυτό ίσως βαθιά νοσταλγημένο. Είναι ο κόσμος της εφηβείας του, με τους τοπικούς και χρονικούς προσδιορισμούς του, που του προσδίδουν το ιδιάζον χρώμα του. Η μικρή επαρχιακή γενέτειρα, με τους μυροβόλους κήπους της και τους συγκινητικά γλαφυρούς χαρακτήρες της, στα χρόνια του πολέμου και της Κατοχής, ή λίγο πριν λίγο μετά. Όταν, με δυο λόγια, ο συγγραφέας, γεννημένος στον Πύργο της Ηλείας το 1930, ήταν παιδί, έφηβος, νέος.

10,00 €

4.48 ΨΥΧΩΣΗ

(από τον πρόλογο του βιβλίου) …Στις 18 Οκτωβρίου 2005, και έχοντας συμπληρωθεί έξι χρόνια από το θάνατό της, η εφημερίδα Guardian δημοσίευσε στη στήλη «Διορθώσεις και Διευκρινίσεις» ένα απολογητικό κείμενο με το οποίο ζητούσε συγγνώμη από την οικογένεια και τον στενό φιλικό περίγυρο της Kane για τον πόνο που τους είχε προκαλέσει. Επίσης, προέτρεπε τους αναγνώστες να σκύψουν ξανά και προσεκτικά επάνω στο έργο της, αφαιρώντας από το μυαλό τους το μύθο που δημιουργεί μια αυτοκτονία.

«Άντε και γαμήσου Θεέ που με έκανες να αγαπήσω
έναν άνθρωπο που δεν υπάρχει»

10,00 €

1984

Σήμερα, ο “Μεγάλος Αδελφός” φαντάζει τόσος επίκαιρος, όσο ποτέ άλλοτε. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου-σταθμού, ο Όργουελ σαν άλλος Τειρεσίας, προέβλεψε με εκπληκτική ακρίβεια τη νέα τάξη των πραγμάτων, αποτυπώνοντας τον τρόπο με τον οποίο η επιστημονική φαντασία κατέστη επιστημονική πραγματικότητα.

16,99 €

ΑΝΤΙΦΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΥ

ΑΝΤΙΦΑ
- Πού και πότε ξεκίνησε η πορεία της Χρυσής Αυγής, του ελληνικού νεοναζιστικού κινήματος που τάραξε τη κοινή γνώμη της δημοκρατικής Ευρώπης;
- Τι επέτρεψε το γαλλικό Front National να γίνει το κόμμα με τις περισσότερες ψήφους προερχόμενες από τη γαλλική εργατική τάξη;
- Ποιος συνέβαλε στην εκλογική επιτυχία του νεοφασιστών οπαδών του εκλιπόντος αυστριακού φύρερ Jorg Haider;

14,00 €

ΠΡΟΣΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ

Στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, η Ναταλία Παπαδερού εργάζεται στο γραφείο του Γερμανού στρατηγού Μπρόιερ, ο οποίος εκτιμά ιδιαίτερα το ότι η κοπέλα μιλά άπταιστα τη γλώσσα του και συμπαθεί την πατρίδα του, χωρίς να υποψιάζεται ότι τόσο η ίδια όσο κι ο αρραβωνιαστικός της ο Κωνσταντίνος είναι οργανωμένοι στην Αντίσταση.

15,50 €

ΓΛΥΚΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΕ

Ο Βίκτορ Αλντερχέιμ έχει να λογοδοτήσει για πολλά. Δε φτάνει που εξαπάτησε τη Γένι, τη νεαρή πρώην σύζυγό του, και της βούτηξε την γκαλερί που είχε κληρονομήσει, άφησε και τον γιο του, τον Κέβιν, να πεθάνει καταμεσής της σαβάνας στην Κένυα.
Ούτε που περνάει από το μυαλό του Βίκτορ πως μπορεί τον Κέβιν να τον έσωσε και να τον μεγάλωσε σαν παιδί του ένας σαμάνος Μασάι. Και σίγουρα δεν έχει διανοηθεί καν ότι ο Κέβιν, όταν καλείται να περάσει τα τελετουργικά των πολεμιστών Μασάι, φεύγει τρέχοντας για Στοκχόλμη.

16,60 €

COVID-19 SUDDEN FICTION CONTEST

Κατά την διάρκεια του πρώτου λοκντάουν (23 Μαρτίου 2020 – 4 Μαΐου 2020) στην προσπάθεια μας για μια αρχική και δειγματοληπτική καταγραφή της συλλογικής εμπειρίας του covid-19 και των πολυεπίπεδων επιπτώσεων του διοργάνωσε το #covid19_sudden_fiction_contest.

Σκοπός δεν ήταν να παραχθούν ούτε να εκδοθούν αριστουργήματα παρότι πιστεύουμε ότι κάποιες συμμετοχές έχουν πολύ μεγάλη λογοτεχνική αξία.

12,72 €

Σελίδες