2018

Η ΤΡΕΛΗ ΤΗΣ ΣΑΚΡΕ ΚΕΡ

Τρία άλμπουμς αποτελούν αυτή την τριλογία, «Η Τρελή Της Σάκρε-Κερ»,  «Η Παγίδα Του Παραλόγου» και «Ο Τρελός Της Σορβόννης» και παρουσιάζονται σ΄ αυτή την έκδοση όλα μαζί.  Ο αναγνώστης πρόκειται αν παρακολουθήσει κάτι σαν το «Ινκάλ» από την ανάποδη. Χωρίς επιστημονική φαντασία, χωρίς πλανήτες, χωρίς εξωγήινους και χωρίς τεχνολογία αλλά με μπόλικη ανθρωπιά.

14,80 €

ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

Στο κλασικό αυτό έργο εκλαϊκευμένης επιστήμης, ο Bill Bryson κατορθώνει το φαινομενικά ακατόρθωτο: να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τον κόσμο, παρουσιάζοντας τις σύγχρονες θεωρίες της επιστήμης με τον πιο προσιτό και διασκεδαστικό τρόπο. Με άφθονο χιούμορ αλλά και αξιοσημείωτη σαφήνεια, μας παρασύρει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι από τη γέννηση και την εξέλιξη του σύμπαντος μέχρι τη δημιουργία του πολιτισμού και τις νεότερες ανακαλύψεις.

18,79 €

ΕΙΜΑΙ 5 ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ

Δραστηριότητες διαβαθμισμένης δυσκολίας για την άσκηση των παιδιών σε βασικές δεξιότητες: Πρώτη γραφή, Πρώτη ανάγνωση, Μαθηματικά, Μελέτη περιβάλλοντος, Εικαστικά. Τo κατάλληλo βιβλίo για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι ή στο σχολείο.

7,70 €

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ

Ποια είναι η Ελλάδα του Αμπού; Κατ' αρχάς ανήκει σ' αυτή τη γενιά των μορφωμένων Γάλλων που έβλεπαν την Ελλάδα σαν όνειρο. Απογοητεύεται από την πραγματικότητα όταν ξυπνάει από το όνειρό του; Η καθαρότητα της ματιάς του, η διαύγεια δεν προδίδει απογοήτευση... Ο Αμπού μάς έχει κληροδοτήσει μια από τις πιο καθαρές και διαυγείς περιγραφές της χώρας μας, και του λαού μας, στα πρώτα βήματα της σύγχρονης Ιστορίας της. Και παρατηρήσεις λεπτές που μπορεί να του κόστισαν σε δημοφιλία στα μέρη μας, αποτελούν όμως ένα πρώτης τάξεως υλικό για τη δική μας αυτογνωσία.

16,60 €

Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ

Ο αφηγητής είναι ένας μεσόκοπος Αυστριακός πιανίστας, που κατά τις αρχές της δεκαετίας του ΄50 παρακολούθησε μαζί με τον Καναδό Γκλεν Γκουλντ και τον φίλο του Βέρτχαϊμερ έναν κύκλο μαθημάτων του διάσημου πιανίστα Χόροβιτς. Οι τρεις έμεναν στο ίδιο σπίτι, έπαιζαν μαζί μουσική, αλλά ο Γκλεν Γκουλντ τους άφησε ήδη από τότε πολύ πίσω, με το ταλέντο του, την αφοσίωση του στην τέχνη και το τέλειο παίξιμό του.

13,00 €

ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΟ

"Αυτή είναι η ιστορία του παππού μου, Γιάννη Κοντογιαννίδη. Μια ιστορία που δεν είναι μόνο προσωπική και οικογενειακή, αλλά αγγίζει και αφορά σε όλους όσοι ήρθαν πρόσφυγες στη μητέρα Ελλάδα από την πολύπαθη γη του Πόντου. Σε όλους εκείνους που υπέφεραν, κοπίασαν, διώχθηκαν, αμφισβητήθηκαν και εμποδίστηκαν με πολλούς και. ποικίλους τρόπους, αλλά ξανάρχισαν τη ζωή τους από το μηδέν, κρατώντας ως πολύτιμο φυλαχτό στην καρδιά τους τις αξίες, τα ήθη και έθιμα και τις μνήμες τους.

7,90 €

Σελίδες