2017

Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΡΑΚΑΣ 4 ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΛΑΝΑ ΚΑΤΡΟΥΛΗ

Ο Τζορτζ και ο Χάρολντ δεν είναι κακά παιδιά. Απλώς τους αρέσει να «ζωντανεύουν λιγάκι τα πράγματα», έτσι ώστε να περνούν οι ίδιοι καλά, αλλά και όλοι οι συμμαθητές τους στο σχολείο. Για κακή τους τύχη, οι ευγενικές πράξεις τους συχνά πυκνά τους βάζουν σε ΜΕΓΑΛΟΥΣ μπελάδες. Κι όταν ο καθηγητής Κλάνας Κ. Κατρουλής γίνεται ο νέος δάσκαλος φυσικής τους… ε, τότε ο Τζορτζ και ο Χάρολντ σχεδόν γίνονται αιτία να καταλάβει τον πλανήτη ένας αιμοβόρος, μανιακός, παράφρων επιστήμονας ντυμένος με γιγάντια ρομποτική στολή!

8,80 €

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΗ

Ο κόσμος του προτσές, των ιδεών και των αξιών μπορεί να σαγηνευθεί από τον κόσμο του πλούτου, της λάμψης και της ευμάρειας; Τι γίνεται όταν δύο τέτοιοι κόσμοι συναντηθούν; Μοίρα ή τυχαίο γεγονός;

Ο Νίκος Πουλαντζάς με έναν πολύ τρυφέρο τρόπο πλάθει χαρακτήρες από απλούς, καθημερινούς ανθρώπους που ζουν ανάμεσά μας. Κάποιοι έχασαν την πίστη τους προς τη ζωή και παλεύουν καθημερινά με τα κύματα, ενώ κάποιοι άλλοι αντιστέκονται στις όποιες δυσκολίες και ξεπερνούν τα εμπόδια. Είναι εκείνοι που η τύχη ή η μοίρα με έναν μαγικό τρόπο τους ευνοεί.

15,00 €

ΚΙΒΩΤΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑ - ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΕΖΑ ΧΑΝΙΑ 2017

Αναπνοή βαθιά και απέραντη
ατέρμονο φορτίο στο μυαλό
τα χάδια σου σκορπίζουν την καρδιά μου
-σε θύελλες, βράχους απόκρημνους-
στ' απότομα σημάδια του καιρού μας.

10,00 €

ΤΟ ΦΤΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΞΕ-ΠΕΤΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Τι συμβαίνει άραγε όταν ένα ελαφρύ αεράκι παρασέρνει ένα... μικρό φτερό σε μια μεγάλη περιπέτεια στον κόσμο;
Μια γιαγιά που πλέκει δαντέλες από αφρό,
ένας δεινόσαυρος που ψάχνει για οδοντογιατρό,
ένας λαγός που χορεύει έξοχα τανγκό,
ένας κύριος που αναζητάει τον χαμένο θησαυρό
και τόσα άλλα, σε μια ιστορία που αφηγείται την ξέφρενη πτήση ενός μικρού φτερού που για πρώτη φορά ανακαλύπτει τον κόσμο.
Μια ιστορία για τον φόβο του αγνώστου, αλλά και για τη χαρά της εξερεύνησης!
Μια ιστορία για τη χάρη της ελαφρότητας και για όσα... φέρνει ο άνεμος! 

11,90 €

ΟΙ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΙ

Η δυσφορία που χαρακτηρίζει τους ήρωες των Ξεριζωμένων, όσον αφορά την επεξεργασία της μνήμης, τους φέρνει στο «χείλος του σκότους». Στο ίδιο χείλος ακροβατεί όμως και ο W. G. Sebald< καθώς εισχωρεί όλο και πιο βαθιά στη ζωή τεσσάρων ηλικιωμένων Εβραίων, σημαδεμένων ανεξίτηλα από τον ξεριζωμό και την καταδίωξη, περιπλανώμενων χωρίς πατρίδα και χωρίς ρίζες.

18,57 €

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΟΛΛΥ-ΡΟΤΖΕΡΣ

'Οταν η οικογένεια πειρατών Τζόλλυ-Ρότζερς φτάνει στο Πληξοχώρι, ξεσηκώνεται όλο το χωριό με τα καμώματά τους. Μόνο η μικρή Ματίλντα ανυπομονεί να γνωρίσει τους απίστευτους πειρατές της διπλανής πόρτας!

8,80 €

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Δημιουργοί του Διεθνούς Best Seller "Τι Μπορείς να Κάνεις με Μια Ιδέα;"

Τι κάνεις με ένα πρόβλημα; Ανησυχείς; Το αγνοείς; Θέλεις να τρέξεις και να του κρυφτείς; Αυτή είναι η ιστορία ενός επίμονου προβλήματος και του παιδιού που δεν ήταν σίγουρο τι να κάνει με αυτό.
Όσο απέφευγε το πρόβλημα, τόσο εκείνο μεγάλωνε.
Όμως, όταν το παιδί τελικά βρήκε το κουράγιο να το αντιμετωπίσει, το πρόβλημα μετατράπηκε σε κάτι διαφορετικό από ό,τι περίμενε.
Μια ιστορία για να σας εμπνεύσει να κοιτάξετε βαθύτερα ένα πρόβλημα και να ανακαλύψετε γιατί βρίσκεται εκεί.

8,90 €

Ο ΒΟΥΡΚΟΛΑΚΑΣ

Το δραματάκι αυτό γράφηκε σ' εποχή που φαίνουνταν ανάγκη να προσέχουμε όχι μονάχα το υλικό μας να είνε εθνικό, μα κ' η παράστασή του, και μάλιστα να γίνεται αυτή η παράσταση με τρόπο που να πηγαίνη ο συγγραφέας το δρόμο του δίχως να σέρνη μαζί του σκουριασμένες αλυσίδες περασμένων κανόνων.

8,48 €

Σελίδες