ΜΑΡΚΕΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ Η ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ, η Δυτική επέμβαση σε ολόκληρο τον κόσμο δικαιώνεται με την επίκληση των ιδεωδών του πολιτισμού, της ανάπτυξης και της προόδου. Θεωρείται δεδομένο ότι τέτοιες ιδέες είναι οικουμενικές και ότι τις καλύπτει το φυσικό δίκαιο. Όμως, όπως υποστηρίζει ο Βάλερσταϊν στον σύντομο και κομψό φιλιππικό του, τούτες οι έννοιες δεν είναι ακριβώς οικουμενικές. Είναι βαθιά ριζωμένες σε ευρωπαϊκό έδαφος, και ο ρόλος τους δεν ήταν άλλος από το να δικαιώνουν την επιβολή της βούλησης των ισχυρών κρατών σε βάρος των αδύναμων, ως ευεργετική και ιστορικά αναπόφευκτη.

13,84 €

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΟΣΜΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Στο νέο του έργο, "Για να καταλάβουμε τον κόσμο μας", ο Ιμμάνουελ Βάλερσταϊν συμπυκνώνει τις βασικές αρχές της περίφημης θεωρίας του και απαντά σε επίκαιρα ερωτήματα, που απασχολούν ολοένα και περισσότερο τον κόσμο. 
Είναι η σημερινή κρίση της παγκόσμιας οικονομίας σαν τις προηγούμενες; 
Τι είναι στην πραγματικότητα αυτό που ονομάζουμε "οικονομική ανάπτυξη"; 
Τι σημαίνει "Πόρτο Αλέγκρε" και "Νταβός"; 
Που πάει ο κόσμος μας; 
Τι είναι οι Κύκλοι Κοντράτιεφ; 
Γιατί κύτταρο της σημερινής κοινωνίας είναι το νοικοκυριό και όχι το άτομο; 

16,96 €

Ο ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το "Ο Χίτλερ στην εξουσία" είναι ένα από τα πρώτα βιβλία του σημαντικού γάλλου διανοητή Henri Lefevre(Δικαίωμα στην πόλη κ.α.). Γράφτηκε και εκδόθηκε το 1938, ενώ ο Χίτλερ βρισκόταν πέντε χρόνια στην εξουσία, και παρουσίαζε συνοπτικά τα βασικά χαρακτηριστικά του χιτλερικού καθεστώτοε, όπως τα κατέγραψε ο συγγραφέσς μέσα από τις συχνές επισκέψεις του.  Πρόκειται για ένα σύντομο και εύκολα κατανοητό βανλίο, προορισμένο για μαζική απεύθυνση στο γαλλικό λαό, που εκδόθηκε σε δεκάδες χιλιάδεσ αντίπτυπα από το Γαλλικό κομμουνιστικό Κόμμα.

10,00 €