UNIVERSITY STUDIO PRESS

9+1 ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΩΓΡΑΦΙΕΣ

Οι "Εγκεφαλικές Ανθρωπογραφίες" είναι ένα βιβλίο για τον εγκέφαλο και τον νου, τον άνθρωπο και την κοινωνία. Διαπραγματεύεται τη γνώση και τα ερωτηματικά για τη νευροβιολογία του κοινωνικού ανθρώπου, αναλύοντας και συνθέτοντας όψεις και εκδοχές του εαυτού μας, του διπλανού μας. Με άξονα και μέτρο τον άνθρωπο, ο γνωστός νευροεπιστήμονας καθηγητής Γ. Χ. Παπαδόπουλος ιχνηλατεί και δίνει νόημα σε σύγχρονα νευροεπιστημονικά ευρήματα και διαχρονικές συμπεριφορές. 

11,00 €

ΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΒΟΥΛΟΥ

Μια βόλτα στην παραλία του όμορφου χωριού μας είναι αρκετή, ώστε ο επισκέπτης να αγαπήσει και να αποτυπώσει στη μνήμη του για πάντα τα Λιμενάρια. Το Παλατάκι επιβλητικό δεσπόζει πάνω από το λιμάνι, όπου λογής λογής βάρκες και ψαροκάικα βρίσκουν το αραξοβόλι μετά την κοπιαστική νύχτα της ψαριάς. Οι ξανθές παραλίες δένουν αρμονικά με την καταγάλανη και καθαρή θάλασσα. Η "Τρυπητή", του "Καλπίνη", τα "Μεταλλεία" περιμένουν τους καλοκαιρινούς επισκέπτες να τους ξεκουράσουν στην δροσερή αγκαλιά τους με μοναδική προσδοκία τον σεβασμό και την αγάπη τους. [...]

3,00 €

ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ

Η ελληνική έκδοση του μνημειώδους έργου του Γκρέγκορι Μπέιτσον είναι εκδοτικό γεγονός! Όχι μόνο γιατί αποτελεί έργο ζωής ενός από τους μεγαλύτερους ολιστικούς διανοητές του 20ού αιώνα, αλλά και γιατί είναι το πρώτο από τα βιβλία του που εκδίδεται στα ελληνικά.

33,00 €

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ

Στο "Κοινωνικό Φύλο και Έθνος" η Nira Yuval-Davis προσφέρει μια πρωτότυπη ανάλυση των τρόπων με τους οποίους οι σχέσεις του κοινωνικού φύλου επηρεάζουν και επηρεάζονται από τα οργανωμένα σχέδια και τις διαδικασίες του έθνους. Η συγγραφέας υποστηρίζει ότι η κατασκευή του έθνους περιλαμβάνει συγκεκριμένες έννοιες/διαστάσεις τόσο του ανδρικού όσο και του γυναικείου φύλου.

18,00 €

ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤΙΑΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, 1930-1980

Το βιβλίο αυτό επικεντρώνεται στην ιδεολογία του πιο ανθεκτικού λαϊκού κινηματογράφου στον κόσμο - τη χολιγουντιανή ταινία. Με τη βοήθεια 364 καρέ σε μεγέθυνση, ο Robert B. Ray περιγράφει την ανάπτυξη μιας ιστορικά επικαθορισμένης φόρμας, παρέχοντας εκ του σύνεγγυς αναγνώσεις πέντε διαφορετικών κινηματογραφικών κειμένων: Καζαμπλάνκα, Μια υπέροχη ζωή, Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Λίμπερτι Βάλανς, Ο νονός και Ταξιτζής. Όπως και οι ήρωες των ταινιών αυτών, η χολιγουντιανή κινηματογραφία ανέκαθεν απέφευγε τις δεσμεύσεις, είτε στην πλοκή ή στην τεχνική.

30,00 €

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ; ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΟΔΙΑΒΑΣΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η αφηγηματική θεραπεία είναι μια από τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ψυχοθεραπείας αλλά και της κοινοτικής πρακτικής, και έχει επηρεάσει τη θεραπευτική σκέψη διεθνώς. Τι είναι η αφηγηματική θεραπεία, λοιπόν; Το βιβλίο αποτελεί μια ευκολοδιάβαστη εισαγωγή που προσπαθεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, χρησιμοποιώντας απλή γλώσσα, συνοπτική δομή και μια μεγάλη ποικιλία παραδειγμάτων.

17,00 €

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ

Πέντε διαφορετικοί άνθρωποι, σε διαφορετικούς χρόνους, αφηγούνται στον συγγραφέα ιστορίες από το παρελθόν. Στις ιστορίες αυτές, που αφορούν στην προσωπική τους ζωή, υπάρχει ένας κοινός κρίκος: ο Πέτρος. Συνδέονται όλοι αυτοί μαζί του με δεσμούς συγγενικούς ή φιλικούς. Κατ' αυτόν τον τρόπο η κάθε διήγηση είναι μια περιγραφή συνθηκών, παθών και γεγονότων που έζησε ο καθένας από τους αφηγητές, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί η διήγησή του κι ένα κομμάτι του παζλ που, συναρμολογούμενο, αποδίδει την πορεία του ίδιου του Πέτρου στη ζωή.

13,93 €

ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟΜΟΣ Α' : ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΑΣΤΡΟ

Το βιβλίο «Τα χαμένα παιδιά της Θεσσαλονίκης» αποτελεί τη συγκλονιστική ιστορία των παιδιών της Θεσσαλονίκης που χάθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα. Είναι οι δικές τους φωνές που βρήκαν άρθρωση μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της νομικού και ερευνήτριας Στέλλας Σαλέμ. Είναι η δική τους θέση στην παγκόσμια ιστορία. Η ηθικήδικαίωση ότι υπήρξαν, αλλά οδηγήθηκαν, βάναυσα, στον θάνατο. Είναι ο σεβασμός στη μνήμη τους, στη ζωή τους που δεν πρόλαβε να γνωρίσει την παιδικότητα και να ολοκληρώσει τον κύκλο της.

12,00 €

Σελίδες