ΤΟΠΟΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΙ ΜΟΙΡΕΣ

Μικρές ιστορίες γεμάτες ερωτισμό, συναντήσεις σωμάτων και ψυχών. Απεικονίζουν το πολύπλευρο και το πολυεπίπεδο των επαφών και των σχέσεων. Μια ψηφίδα, ένα κομματάκι του παζλ των παιδικών και των εφηβικών χρόνων.

12,61 €

ΚΑΧΑΜΠΡΕ

"Η νύχτα σκότωσε τη Ρουπέρτα". Από το πρώτο λεπτό οι φήμες γύρω από τη δολοφονία της νεαρής Αφροκολομβιανής στις όχθες του ποταμού Καχάμπρε οργιάζουν. Φαίνεται ότι συνέβη κατά λάθος από το χέρι του Οράσιο Φλέμινγκ στο βραδινό κυνήγι.
Ή μήπως τη σκότωσε ο ζηλιάρης σύζυγός της, ο γερο-Λουκουμί, επειδή τον απατούσε με τον νεαρό Μπαλάντα;

13,40 €

COVID-19 ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Οι συγγραφείς του βιβλίου : Valentina Gallo, Howard Waitzkin, Απόστολος Βεΐζης, Δημήτρης Κιβωτίδης, Ηλίας Κονδύλης, Χρήστος Λάσκος, Έφη Μακρίδου, Σταύρος Μαυρουδέας, Αλέξης Μπένος, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Χριστίνα Παρασκευοπούλου, Μαρία Πετμεζίδου, Μιχάλης Πουλημάς, Γιώργος Σερέτης, Φίλιππος Ταραντίλης

10,99 €

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ - ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ 1874-1939

Η Ισπανική υπήρξε μια μοναδική και μοναχική Επανάσταση κατά του κεφαλαίου και των αστών γαιοκτημόνων, πραγματωμένη κυρίως από βιομηχανικούς πρωτοεργάτες, αγρεργάτες και μικρούς ανεξάρτητους αγρότες. Με αναρχικό κυρίως και όχι μαρξιστικό ιδεολογικό πρόσημο, που έθεσε όμως στο προσκήνιο τα ίδια πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα με τη Ρώσικη Επανάσταση. Tην ξεπέρασε στο πεδίο του «από τα κάτω» κοινωνικού πειραματισμού και ενός σχετικά διαρκούς και ευρηματικού προτύπου αυτοδιεύθυνσης της παραγωγής αλλά και ολόκληρης της κοινωνικής ζωής, ιδίως στα 1936-1937.

14,89 €

ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ 32 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2021 - ΓΚΕΟΡΓΚ ΛΟΥΚΑΤΣ

Κυκλοφορεί ο τόμος 32 του εξαμηνιαίου περιοδικού Μαρξιστική Σκέψη, με αφιέρωμα στον επιφανή Ούγγρο μαρξιστή Γκέοργκ Λούκατς. Το αφιέρωμα, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος των 50 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου στοχαστή περιλαμβάνει κείμενα του Λούκατς από όλη τη διάρκεια της διανοητικής διαδρομής του.

20,00 €

ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΕΥΧΟΣ 134 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020 - ΑΦΙΕΡΩΜΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
-ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΙΘΗΚΟΥ
Φρίντριχ Ένγκελς
Ο ΕΝΓΚΕΛΣ, Η ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Κατερίνα Μάτσα
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΝΓΚΕΛΣ ΚΑΙ ΜΑΡΞ
Χρήστος Γεωργίου
ΥΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΦΥΣΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ
Salvatore Engel-Di Mauro
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ
Ευτυχής Μπιτσάκης
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΓΚΕΛΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αλέκος Αναγνωστάκης

10,99 €

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΙΣΥΦΟΥ

"Η ιστορία είναι ένα μυθιστόρημα που συνέβη και το μυθιστόρημα είναι μια ιστορία που θα μπορούσε να συμβεί". (Αδελφοί Γκονκούρ)

Η καρδιά του Σίσυφου είναι ένα κοινωνικό και πολιτικό μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει στον κόσμο των συγκλονιστικών τοπικών και διεθνών μεταπολεμικών γεγονότων. Ο Σίσυφος της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας αμφισβήτησε τους απαράβατους θεϊκούς νόμους, φυλάκισε το θάνατο και πέτυχε το ακατόρθωτο. Την αθανασία. Για την ασέβειά του η θεϊκή τιμωρία ήταν να κουβαλάει αιώνια τον ίδιο βράχο, ξανά και ξανά, ως την κορφή του βουνού.

12,00 €

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ - ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η βασική επιδίωξη του παρόντος βιβλίου είναι να κάνει µια «µαγνητική τοµογραφία» των ψηφιακών τεχνολογιών στη ζωή και στη λειτουργία του σύγχρονου καπιταλισµού. Ξεκινώντας από τις αλλαγές που επέρχονται στο πεδίο των παραγωγικών δυνάµεων, αναλύει την επίδρασή τους στις οικονοµικές σχέσεις, τις σχέσεις παραγωγής και τον τρόπο αξιοποίησής τους από τις κυρίαρχες ελίτ, σε όφελος των συµφερόντων τους και µόνο «εξ υπολοίπου» υπέρ της κοινωνίας.

16,90 €

Σελίδες