ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

GO BACK ! Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΟΥ 1944 ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η παρούσα έκδοση δημιουργήθηκε με αφορμή το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, στο οποίο συμμετέχει η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας και το σύνθημά του είναι «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - Κυβερνήσεις - Καπιταλισμός. Ο Σοσιαλισμός είναι το μέλλον!».

Παρουσιάζεται μια «θρυλική» στιγμή της αγωνιστικής ιστορίας της Μυτιλήνης, τα γεγονότα του «Go back», που εξελίχτηκαν στο νησί τα Χριστούγεννα του 1944.

3,00 €

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΙΣΙΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΑ

Η Σύγχρονη Εποχή αναδεικνύει τις γελοιογραφίες της περιόδου της Παρισινής Κομμούνας, που γνώρισαν ευρεία διάδοση μέσω του Τύπου, των προπαγανδιστικών υλικών, αφισών και ειδικών εκδόσεων. Ο αναγνώστης θ’ ανακαλύψει το πώς η δημιουργική σύνθεση των καλλιτεχνών με το έντονα σατιρικό τους ύφος αποκάλυπτε εύστοχα την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα της εποχής, το ρόλο που διαδραμάτισαν τα έργα τους στην ιδεολογική και πολιτική πάλη, καθώς και τα τεχνικά κι εκφραστικά μέσα, τους τρόπους και τα μοτίβα με τα οποία αναδείκνυε κάθε γελοιογράφος το περιεχόμενο στα έργα του.  

18,00 €

ΟΛΟΧΡΥΣΟ ΦΑΡΑΓΓΙ - ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

«Ήταν η πράσινη καρδιά του φαραγγιού, εκεί όπου τα τοιχώματα ξέφευγαν από το αυστηρό σχέδιο και λόξευαν προς τα πίσω για να μαλακώσουν την τραχύτητα των γραμμών τους, φτιάχνοντας μια μικρή προφυλαγμένη κόχη, που την γέμιζαν ξέχειλα με γλύκα και στρογγυλάδα κι απαλότητα. Εδώ τα πάντα ηρεμούσαν. Ως και το στενό ποταμάκι σταματούσε την πολυθόρυβη κατεβασιά του όσο χρειαζόταν για να σχηματίσει μιαν ήσυχη λιμνούλα. Με τα πόδια μέχρι τα γόνατα μέσα στο νερό, με γερμένο το κεφάλι και μισόκλειστα μάτια, ένα πυρρόξανθο ελάφι με πολύκλαδα κέρατα λαγοκοιμόταν.»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

13,99 €

ΠΕΝΤΕ ΙΤΙΕΣ

Το νέο μυθιστόρημα της Δόμνας Κατσαμάκη πραγματεύεται την αγάπη, τον έρωτα, τη μοναξιά και τη φιλία. Η ιστορία του εκτυλίσσεται σε μια σκοτεινή και «άσπλαχνη» πόλη, η πραγματικότητα της οποίας κρύβεται πίσω από πολλές μεταμφιέσεις.

Οι σχέσεις των ανθρώπων που κατοικούν στην πόλη αυτή δοκιμάζονται από τη σκληρότητα και το μίσος. Πίσω τους βρίσκονται αναρίθμητοι βαθιά πληγωμένοι κόσμοι…

18,00 €

ΚΟΜΕΠ ΤΕΥΧΟΣ 4 ΙΟΥΛΗΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021

21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εισήγηση της ΚΕ του ΚΚΕ

Τελική ομιλία εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ

Πολιτική Απόφαση του 21ου Συνεδρίου

Απόφαση του 21ου Συνεδρίου για τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην εργατική τάξη και το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα και την κοινωνική συμμαχία

Ανακοινώσεις

Χαιρετιστήρια μηνύματα κομμάτων και οργανώσεων

 

ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Κομματικά Ντοκουμέντα (1.6.2021 - 12.7.2021)

6,00 €

ΔΟΚΙΜΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Γ1 ΤΟΜΟΣ 1949-1967

Η συγγραφή της ιστορίας του ΚΚΕ στον Τόμο Γ1 του Δοκιμίου (1949-1967) έχει ταξική αφετηρία και περιεχόμενο, αφού εξετάζει την εξέλιξη της στρατηγικής του, την εξέλιξη όλης της πολιτικής του δράσης στις συγκεκριμένες ιστορικές συνθήκες. Διερευνά την επίδρασή του στην εξέλιξη της ταξικής πάλης, με κριτήριο την κατεύθυνσή της προς το στόχο της κοινωνικής απελευθέρωσης. Αναδεικνύει διαχρονικά συμπεράσματα από τη σκοπιά της προσέγγισης του στόχου της εργατικής εξουσίας. Οδηγεί σε βαθύτερη γνώση της ταξικής πάλης σε διεθνές επίπεδο.

24,99 €

ΚΟΜΕΠ - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΑΗΣ-ΙΟΥΝΗΣ 2021 ΤΕΥΧΟΣ 3

ΚΚΕ - ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ

 Λουΐζα Ράζου: Ορισμένα ζητήματα καθοδήγησης που αφορούν την πείρα της κομματικής οικοδόμησης στην Αττική

150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΙΣΙΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΑ

- Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: Για τα 150 χρόνια από την Κομμούνα του Παρισιού το 1871

 - Γιώργος Σαραντόπουλος: Η μελέτη της Παρισινής Κομμούνα από τον Μπρεχτ στο έργο του Οι μέρες της Κομμούνας

200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΡΞ - ΕΝΓΚΕΛΣ

Κουρτ Χάγκερ: «Η διαλεκτική της φύσης» του Ένγκελς και η εποχή μας (Β΄ Μέρος)

21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

Προσυνεδριακός διάλογος

6,00 €

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΙΣΙΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΑ

Στις 11 Απρίλη 1871, στο φύλλο της Journal Οfficiel, επίσημης εφημερίδας της Κομμούνας, δημοσιεύεται ένα επαναστατικό κείμενο γραμμένο από γυναίκες: «Γυναίκες-πολίτες, η αποφασιστική ώρα έφτασε. Πρέπει να ευχηθούμε να τελειώσει ο παλιός κόσμος! Θέλουμε να είμαστε ελεύθερες.»
Με αυτά τα λόγια οι επαναστάτριες της Παρισινής Κομμούνας, έτοιμες να δώσουν και τη ζωή τους για το «βασίλειο της εργασίας και της ισότητας», κάλεσαν τις γυναίκες να οργανώσουν επιτροπές για την άμυνα της πόλης σε κάθε συνοικία του Παρισιού.

11,00 €

ΚΟΜΕΠ ΤΕΥΧΟΣ 2 ΜΑΡΤΗΣ-ΑΠΡΙΛΗΣ 2021 - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 2 ΜΑΡΤΗΣ-ΑΠΡΙΛΗΣ 2021

Μάρτης - Απρίλης 2021

Στο τεύχος που κυκλοφορεί

 

ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για το 21ο Συνέδριο

 

150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΙΣΙΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΑ

- Εισαγωγικό σημείωμα

- Αρχειακό Υλικό

- Μ. Λαβράνου: Οι δίκες των κομμουνάρων και η λυσσαλέα επίθεση της γαλλικής αστικής τάξης και του κράτους της

 

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

- Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ: Για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

6,00 €

Σελίδες