ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ

ΟΤΑΝ ΣΚΑΝΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ...

(. . .) Μέσα σ' αυτό το μικρό διήγημα, ο Βουτυράς τοποθετεί την πρώτη άμεση, γυμνή, όσο και αφοπλιστική σκηνή λεσβιακού ερωτισμού στη νεοελληνική λογοτεχνία. Στο διήγημα "Όταν σκάνε τα λουλούδια", ο ρεαλισμός της περιγραφής τα φέρνει όλα στο φως. Η δημοσίευση του διηγήματός του, εντάσσεται μέσα στο πνεύμα του ηδονισμού και του αισθητισμού που διαποτίζει τα λογοτεχνικά και τα κριτικά κείμενα των Γραμμάτων. (. . .) Το "Όταν σκάνε τα λουλούδια" είναι εντέλει ένα διήγημα που αποτυπώνει την επίδραση του αισθητισμού στο έργο του Βουτυρά μέσα από το πρίσμα των αλεξανδρινών του συνεργασιών.

6,00 €

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΚΕΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ

"Το παιδί μου είναι γκέι" είναι μια συλλογή από επιστολές γονιών που έχουν έναν ομοφυλόφιλο γιο ή κόρη. Τα γράμματα έχουν γραφτεί με σκοπό να βοηθήσουν άλλους γονείς να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους, καθώς και να βοηθήσουν γκέι άντρες και γυναίκες που σκέφτονται να αποκαλύψουν την αλήθεια. 

15,00 €

ΜΗΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΕΣ

Η Μήδεια, η Κλυταιμνήστρα, οι γυναίκες της Λήμνου, οι πενήντα κόρες του Δαναού. . . Γυναίκες στιγματισμένες μέσα στο χρόνο, παρεξηγημένες για τα κίνητρά τους. Τα ονόματά τους δεν κληρονομήθηκαν ποτέ ξανά, στιγματισμένα κι αυτά. (. .

10,95 €

ΔΥΝΑΜΕΙ ΦΙΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΡΩΜΕΝΕΣ

Το "Δυνάμει φίλες, δυνάμει ερωμένες" ερευνά το θέμα των σχέσεων ανάμεσα σε γυναίκες που είναι ή υπήρξαν και ερωτικά συνδεδεμένες μεταξύ τους. Η ερωτική σχέση ανάμεσα σε γυναίκες είναι ένα θέμα που παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από σιωπή. Μια σιωπή που έχει γίνει συνήθεια (κακή), αλλά είναι επίσης και επιθυμητή. Ο περίγυρος αλλά και τα ίδια τα πρόσωπα προτιμούν την αποσιώπηση, δηλαδή την αφάνεια.

12,00 €

ΑΝΑΣΑ

Η "Ανάσα" γράφτηκε το 1993. Ανήκει στην περίοδο του θυμού, όπως αποκαλώ την περίοδο 1988-1994. Είναι η περίοδος που σαν κουτάβι ανακαλύπτω την μετα-εφηβεία μου. . . και με πιάνω να προσπαθώ να αφουγκραστώ ποιος είμαι, που είμαι, τι κάνω και, πώς να το κάνω. Η Αμερική δεν υπάρχει ακόμα σαν προοπτική, το σινεμά αρκείται με το να πηγαίνω να βλέπω πέντε ταινίες την εβδομάδα και το γράψιμο να έχει στόχο απλά το ξόρκισμα δαιμόνων. . . Έπειτα κλείδωνα τις σελίδες σε ένα συρτάρι, χωρίς την παραμικρή σκέψη ότι αυτά τα κείμενα κάποτε θα συναντούσαν ένα κοινό. 

13,95 €

ΣΤΡΕΛΛΑ

Κάπου στη μέση αυτής της ταινίας, μετά από ένα μεγάλο μονόλογο - αποκάλυψη, ξετυλιγμένο με τα μάτια χαμηλωμένα πάνω από ένα πιάτο γαριδάκια έναν μονόλογο φτιαγμένο δηλαδή με μια δόση τραγωδία κι άλλη μια δόση σαπουνόπερα, κάπου εκεί λοιπόν, στη μέση της ταινίας, τη στιγμή της αποκάλυψης ενός μυστικού τρομερού, οι θεατές καλούνται να συνειδητοποιήσουν τι έχουν δει μπροστά στα μάτια τους σε δυο διαφορετικές, απόλυτα ερωτικές, σκηνές, λίγη ώρα νωρίτερα.

13,95 €

Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Τ' ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ QUEER ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τα κείμενα σε αυτή την ανθολογία μιλούν με ζέση και χωρίς φραγμούς για την queer σεξουαλικότητα. Σε δέκα δοκίμια διαυγούς και ανατρεπτικού λόγου, μια διεθνής και διαφόρων τάσεων ομάδα από γκέι, αμφιφυλόφιλους και διαφυλικούς λογοτέχνες και δοκιμιογράφους εκμυστηρεύονται τα πάντα για την ζωή, τον έρωτα, την επιθυμία και το σεξ: εξερευνούν το πώς αντιλαμβάνονται οι ίδιοι τον εαυτό τους σεξουαλικά, πως καθορίζουν τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, τι τους διεγείρει και πώς εκτονώνονται.

14,45 €