ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ (ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)

Η Ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας του Mario Vitti, που εκδόθηκε στα ελληνικά σε μια πρώτη μορφή το 1978, έχει επικρατήσει διεθνώς στον χώρο του πανεπιστημίου και του καλλιεργημένου κοινού. Γράφτηκε τώρα ξανά από την αρχή ώστε να συμπεριληφθούν τα πιο πρόσφατα λογοτεχνικά έργα και να αξιοποιηθούν όσες μελέτες δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες στη Ελλάδα και αλλού. Διακρίνεται για τη μέθοδο προσέγγισης των λογοτεχνικών κειμένων, όσο και των λογοτεχνικών φαινομένων που τα πλαισιώνουν, με ιδιαίτερη έμφαση στη δυναμική σύλληψη των αλλαγών που φέρει η κάθε εποχή.

37,10 €

Η ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ

Τις τελευταίες δεκαετίες στη μοριακή βιολογία αλλά και στις γνωστικές επιστήμες, πήρε μορφή ένα νέο πεδίο έρευνας, αυτό των ανθρώπινων τεχνοεπιστημών, στην τεχνική δε, ανατέθηκε το καθήκον να αναπαράγει και να χειρίζεται τεχνητά τις ικανότητες που χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο δηλαδή τον λόγο, τη νοημοσύνη και την πράξη. Η διερεύνηση αυτών των νέων συνόρων της έρευνας αποτελεί το αντικείμενο αυτού του βιβλίου, το οποίο ασχολείται με γνωστικές θεωρίες και πρακτικές, όπου το διακύβευμα είναι η μελλοντική μορφή της ανθρώπινης ζωής.

21,20 €

ΚΑΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ

Αλμπουφέρα. Ένα φυσικό τοπίο σκληρό και απαιτητικό με τη λιμνοθάλασσα να καθορίζει τους ανθρώπους, τα έθιμα και την κοινωνία γύρω της. Το μυθιστόρημα καταγράφει και απεικονίζει την κοινωνική πραγματικότητα της εποχής και του τόπου μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή μέσα από την ιστορία μιας εμβληματικής οικογένειας του Παλμάρ.

21,20 €

ΠΕΠΙΤΑ ΧΙΜΕΝΕΘ

Η επίπονη προσπάθεια του νεαρού Δον Λουίς, τις παραμονές της χειροτονίας του, να καταστείλει την αυξανόμενη αγάπη του για τη νεαρή χήρα Πεπίτα Χιμένεθ, την οποία πολιορκούσε παράλληλα ο γαιοκτήμονας πατέρας του. Η μοναδικότητα του κειμένου αποκαλύπτεται στο κάθε μικρό ή μεγάλο ξεδίπλωμα του αναπόφευκτου έρωτα και της ψυχολογίας των προσώπων. Και ιδιαίτερα του Δον Λουίς, του οποίου οι εξάρσεις, μυστικιστικές ή κοσμικές, πηγάζουν από την ίδια πάντα αιτία: την αδυναμία επιβολής της ιερατικής εγκράτειας στον ανθρώπινο πόθο. Τον καταλυτικά γήινο και ζωογόνο έρωτα.

15,90 €

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ

... Ο Πάμπλο συμμετείχε στον εθνικό-απελευθερωτικό αγώνα των Αλγερινών σε μια χώρα μεγάλη, η έκταση της οποίας ξεκινάει από τη Μεσόγειο και φτάνει ως το βάθος της αφρικανικής ηπείρου, μιας χώρας πλούσιας, με αγροτική παραγωγή αλλά και ορυκτό πλούτο. Η Αλγερία τότε είχε 10 εκατομμύρια κατοίκους και 1 εκατομμύριο Γάλλους αποίκους, οι οποίοι είχαν μια παρουσία 150 χρόνων στη χώρα.

19,08 €

ΟΙ ΒΙΚΙΝΓΚΣ

Το βιβλίο αναλύει την εξελικτική πορεία των Βίκινγκς και τη συμβολή τους στην Ιστορία. Περιλαμβάνει όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα της τελευταίας δεκαετίας και μία σημαντική πρωτογενή έρευνα για τον άγνωστο, στο ευρύ κοινό, λαό που εφόρμησε από τα φιόρδ για να κατακτήσει τον κόσμο.

Ο συγγραφέας εστιάζει στην περίοδο από το 800 έως το 1050 μ.Χ. και χρησιμοποιεί αρχαιολογικά, λογοτεχνικά και ιστορικά στοιχεία για να αναλύσει τις υπερπόντιες επιδρομές τους και την μεταμόρφωσή τους από λαό βίαιων επιδρομέων σε ειρηνικούς μετοίκους.

18,02 €

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΑ

Για τη Λαογραφία στο κατώφλι του 21ου αιώνα, τη σχέση της με την Κοινωνική Ανθρωπολογία και την Κοινωνιολογία, την ευρωπαϊκή ενοποίηση και τον λαϊκό πολιτισμό· για την ανθρωπολογία του περιβάλλοντος, για το νερό στην ελληνική λαϊκή παράδοση, για τον τόπο, την τοπικότητα και την εθνική ταυτότητα στο παράδειγμα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία· για την αίσθηση της ιστορίας σε μια κοινότητα της Ηπείρου, για το τσιφλίκι και το τσελιγκάτο, για τις σύγχρονες κοινότητες της περιοχής Αμπελώνα, για την κουμπαριά και τις πελατειακές σχέσεις της αγροτικής Ελλάδας, για το "Βλάχικο ζήτημα"· τέλος,

15,90 €

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Στην Ελλάδα, μια χώρα που ιστορικά συνήθισε να στέλνει και όχι να δέχεται μετανάστες, τα πράγματα άλλαξαν άρδην στη δεκαετία του 1980 και πήραν αναπάντεχη τροχιά μετά το 1990, με την κατάρρευση των καθεστώτων του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού και κυρίως του αλβανικού. Η Ελλάδα δέχτηκε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, στην πλειοψηφία «παράνομους», χωρίς να διαθέτει το κατάλληλο εκείνο θεσμικό πλαίσιο για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο.

10,60 €

Σελίδες