ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Η συζήτηση για τον εθνικισμό έχει επιστρέψει στην ημερήσια διάταξη παγκόσμια. Τα πρόσφατα δημοψηφίσματα για ανεξαρτησία σε Καταλονία, ιρακινό Κουρδιστάν και Σκωτία, ήρθαν να μας θυμίσουν ξανά μια σειρά ζητήματα για το έθνος, τις εθνικές μειονότητες, τη γλώσσα, το ρόλο των αρχουσών τάξεων, τη θέση της Αριστεράς. Το ίδιο και η λυσσαλέα δεξιά και ακροδεξιά επίθεση που φουντώνει την πατριδοκαπηλία στην Ελλάδα με αφορμή τη Συμφωνία για τη Μακεδονία. Το ερώτημα τι στάση κρατάει η Αριστερά απέναντι στο 'δικό της' έθνος ήταν πάντα δεμένο με το τι στάση κρατάει απέναντι στη 'δική της' άρχουσα τάξη.

8,48 €

ΜΑΗΣ 68 - Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το θρυλικό "Μάη του '68". Ήταν η χρονιά που 'αναπήδησε' όχι μόνο η Ευρώπη, αλλά ο κόσμος ολόκληρος. Από το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Ρώμη και το Βερολίνο, μέχρι το Ντιτρόιτ και την Πόλη του Μεξικού. Κι από την Πράγα, τη Βαρσοβία και το Βελιγράδι μέχρι τη Σαγκάη και το Τόκιο. 

10,60 €

Η ΜΟΣΧΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ

"Ο Αλφρέντ Ροσμέρ υπήρξε επαναστάτης συνδικαλιστής πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αγανάκτησε το 1914 με την προδοσία των εργατικών ηγεσιών της Δύσης, συστρατεύθηκε με την επανάσταση του 1917, έπειτα εναντιώθηκε στη σταλινική αντίδραση... Μέσα σε καιρούς δύσκολους, ακολούθησε ένα δρόμο χωρίς παρεκκλίσεις, μένοντας μακριά τόσο από την απόγνωση που καταλήγει να αναζητά την οικειοθελή υποδούλωση, όσο και από την αποθάρρυνση που ανέχεται την υποδούλωση των άλλων. Έτσι κατάφερε να μην απαρνηθεί τίποτα από όσα πάντα υποστήριζε.

19,08 €

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ - ΜΙΑ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ - ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ

Τρεις δεκαετίες σχεδόν έχουν περάσει από το τέλος της ΕΣΣΔ και των καθεστώτων του λεγόμενου "υπαρκτού σοσιαλισμού" στην ανατολική Ευρώπη. Πλέον οι αναλύσεις και η συζήτηση δεν αφορούν το ίδιο το γεγονός, δηλαδή ότι αυτά τα καθεστώτα κατέρρευσαν. Έχει μετατοπιστεί στην αναζήτηση των αιτιών αυτής της κατάρρευσης, στο "γιατί", στο "τι πήγε στραβά"...

19,08 €

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΣΟΒΙΕΤ

"Ανάμεσα στις κακοήθειες και τα ψέματα που διαδίδονται παντού ενάντια στη Ρωσία των Σοβιέτ, ακούει κανείς κραυγές πανικού: 'Δεν υπάρχει ίχνος κυβέρνησης στη Ρωσία! Δεν έχουν καμιά οργάνωση οι ρώσοι εργάτες! Δεν πρόκειται να λειτουργήσει το σύστημα! Δεν θα λειτουργήσει!'

3,18 €

ΕΤΟΣ ΕΝΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Το Γενάρη του 1919 ο 28χρονος Βίκτορ Σερζ, ένας αναρχικός γεννημένος στο Βέλγιο από γονείς ρώσους εξόριστους επαναστάτες, έφτασε στην Πετρούπολη σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις του εμφυλίου πολέμου, όταν η επανάσταση έμοιαζε να ψυχορραγεί. Έγινε μέλος του μπολσεβίκικου κόμματος. Δέκα χρόνια μετά άρχισε να γράφει το "Έτος Ένα της Ρώσικης Επανάστασης".

23,32 €

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ-ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2016 ΤΕΥΧΟΣ 118

Να μετατρέψουμε την οργή σε αντίσταση 
Μαρία Στύλλου

Εργασιακές σχέσεις και τρίτο Μνημόνιο 
Πάνος Γκαργκάνας

Τρία χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα. Η φασιστική απειλή σήμερα 
Θανάσης Καμπαγιάννης

1956: Ένας κόσμος σε αναβρασμό 
Μαρία Στύλλου

Σουέζ 1956: Η ήττα της αποικιοκρατίας 
Κώστας Βλασόπουλος

Ουγγαρία 1956: Εργατική Επανάσταση ενάντια στον κρατικό καπιταλισμό 
Λέανδρος Μπόλαρης

Η Τουρκία μετά την αποτροπή του πραξικοπήματος 
Νίκος Λούντος

Πώς αντιμετωπίζουμε τα τανκς 
Ρόνι Μαργκόλις

4,24 €

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ

Τον Μάρτη του 2017 συμπληρώνονται 60 χρόνια από τη Συνθήκη της Ρώμης και την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας που αποτέλεσε τον προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως την ξέρουμε σήμερα. Όσες φιέστες και να γίνουν για την επέτειο των γενεθλίων, δεν μπορούν με κανένα τρόπο να κρύψουν τη σημερινή πραγματικότητα: το μεγαλεπήβολο σχέδιό τους βρίσκεται σε κρίση –οι ρωγμές στο οικοδόμημα της ΕΕ είναι εμφανείς και βαθιές, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

10,60 €

Η ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ - ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΞ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ

Με το βιβλίο αυτό για την «Αποκρυπτογράφηση του "Κεφαλαίου"», ο Άλεξ Καλλίνικος επιχειρεί μια παρέμβαση στη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει από τότε που ο Μαρξ και ο Ένγκελς έγραψαν για τη «δραματική ανατροπή», όπως τη βαφτίζει ο Ουμπέρτο Έκο.
Είναι όντως ο «μάγος» καπιταλισμός ανήμπορος να κυβερνήσει τις παραγωγικές δυνάμεις που απελευθέρωσε; Είναι μήπως λογοτεχνικό σχήμα ότι «πνίγεται στην υπερπαραγωγή του»; Και πόσο εξακολουθεί σήμερα να «ξεγεννάει» προλετάριους που θα γίνουν «νεκροθάφτες» του;

21,20 €

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΞΑΕΤΙΑΣ

«Ξεκινάμε από την εκτίμηση ότι μπορούμε να νικήσουμε. Έχουμε πίσω μας τις αποσκευές αγώνων πέντε χρόνων. Αγώνων που ανέτρεψαν τρεις μνημονιακές κυβερνήσεις και διέλυσαν τα πολιτικά κόμματα της άρχουσας τάξης. Ξέρουμε ότι είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που είπε ένα καθαρό ταξικό ΟΧΙ στα Μνημόνια» 
Συντονισμός Εναντία στα Μνημόνια, 1 Νοέμβρη 2015

Το πανόραμα της μαζικής εργατικής αντίστασης μιας εξαετίας ξετυλίγεται στις σελίδες αυτού του βιβλίου.
Ένα μοναδικό χρονικό των εργατικών αγώνων, μέρα προς μέρα.

6,36 €

Σελίδες