ΕΡΑΤΩ

ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ

"Το καράβι γλιστρούσε απαλά στα ήρεμα νερά. Έπειτα από ένα ταξίδι εξήντα ημερών, δεν έβλεπα την ώρα να πιάσω στεριά σε ένα εύφορο και όμορφο νησί των τροπικών. Οι πιο ενθουσιώδεις από τους κατοίκους του χαίρονται να το περιγράφουν ως το "Μαργαριτάρι του Ωκεανού". Ε, λοιπόν, ας το πούμε κι εμείς έτσι, το "Μαργαριτάρι". Είναι μια χαρά όνομα. Ένα μαργαριτάρι αποστάζει πολλή γλύκα σε τούτο τον κόσμο".

12,72 €

Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Μια μοναδική, τρυφερή Χριστουγεννιάτικη ιστορία όπου ο σιδεράς Βακούλα στην αγωνιώδη προσπάθειά του να κερδίσει την καρδιά της πανέμορφης Οξάνα, πολεμά με τον διάβολο, τους δαίμονες και την κακιά μάγισσα, φτάνει μέχρι την Αγία Πετρούπολη, στο μυθικό παλάτι της Μεγάλης Αικατερίνης, και γοητεύοντας την τρομερή τσαρίνα, δέχεται, από τα ίδια της τα χέρια, το δώρο που τη νύχτα των Χριστουγέννων θα χαρίσει στην αγαπημένη του.
Ένα από τα πιο όμορφα παραμύθια που σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Ναμπόκωφ θα έπρεπε να διαβάζουν οι άνθρωποι τη νύχτα των Χριστουγέννων.

11,66 €

ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΕΙ ΣΚΕΨΕΙΣ

Τι μπορεί να γράψει κανείς γι' αυτές τις "καθωσπρέπει" σκέψεις του Γιώργου Κακουλίδη; Βασανίστηκα πολύ, ακόμα και για το αν έχει νόημα να γράψω κάτι. Όχι φιλολογικά πράγματα -τέτοια δεν μπορώ ούτως ή άλλως. Από την άλλη, βλέπω τόσα πολλά εκεί μέσα... Τον Γιώργιο τον ίδιο, τα θέματα και τις εικόνες της ποίησης του, την άρνηση της κυρίαρχης πραγματικότητας, χωρίς την επίπλαστη δημιουργία κάποιας άλλης, πνευματικής τάχα. Δεν κλείνει το μάτι στο μικρόκοσμο των διανοουμένων ή των μυημένων. Μπορεί να του κλείσει το μάτι, αλλά με άλλο τρόπο.

8,48 €

Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

Η Αγορά των ξωτικών, ένα μακροσκελές αφηγητικό ποίημα, το σπουδαιότερο και διασημότερο έργο της Κριστίνα Ροσέτι, είναι μία περιγραφή της ζωής δυο αδελφών, της καλόκαρδης και σεμνής Λίζυ και της ονειροπόλας και ατίθασης Λώρα, στη Χώρα των Θαυμάτων, όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, όπου ο κόσμος τους περιπλέκεται με τον κόσμο της ξέφρενης φαντασίας και της ακραίας επιθυμίας, και όπου συναντιόνται με παράξενα ξωτικά, με σπάνια και τροπικά φρούτα και αφύσικα ανθρωπάκια με φωνές και μορφές ζώων.

11,66 €

ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ

Το ασημένιο Σελίνι
Η παλιά καμπάνα
Το Σαλιγκάρι και η Τριανταφυλλιά
Τα λουλούδια της μικρής Ίντα
Το κουτί με τις τσακμακόπετρες
Ο Μεγάλος Κλάους και ο μικρός Κλάους
Η Πριγκίπισσα και το ρεβύθι
Η Τοσοδούλα
Ένα σκανταλιάρικο αγόρι
Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα
Ο Σκαραβαίος
"Αλήθεια σας λέω!"

12,72 €

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΙΣΛΑΝΔΩΝ

Το "Βιβλίο των Ισλανδών" είναι η πρώτη σάγα, δηλαδή το πρώτο λογοτεχνικό κείμενο που γράφτηκε στην Ισλανδία, ανάμεσα στο 1122 και στο 1133. στη γλώσσα νόρσε, δηλαδή τη μεσαιωνική σκανδιναβική γλώσσα.
Εξιστορεί τον αποικισμό της Ισλανδίας, τη συγκρότηση της πρώτης ισλανδικής κοινότητας, τη θέσπιση των νόμων, την ίδρυση της πρώτης πόλης του Άλθινγκι, την καθιέρωση του ημερολογίου, τη διαίρεση της χώρας σε τέσσερα τμήματα, τον αποικισμό της Γροιλανδίας, τη διάδοση του χριστιανισμού στην Ισλανδία, τη σπουδαιότητα των επισκόπων για την ισλανδική κοινωνία.

14,84 €

Σελίδες