ΓΝΩΣΗ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΗΣ ΖΩΗΣ - ΜΙΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Είναι τέχνη να διατηρήσουμε τη συντροφική μας σχέση ζωντανή για χρόνια και, όπως κάθε τέχνη, έχει και αυτή τα μυστικά της. Πολλά από αυτά παρουσιάζονται στο παρόν βιβλίο.

Ο αναγνώστης προσκαλείται να αναλογιστεί τη σημασία όσων συμβαίνουν στη συντροφική του σχέση, να πειραματιστεί με εναλλακτικές οπτικές και δυνατότητες και συνεπώς να βρει νέες λύσεις σε πιθανές δυσκολίες του.

12,00 €

ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΛΑ

Οι ιδέες του Προυντόν, του Μπακούνιν και του Κροπότκιν, που έμοιαζαν θαμμένες στα βάθη της Ιστορίας, άρχισαν -κυρίως στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα- να ξαναβρίσκουν το χαμένος τους σφρίγος και την ορμή τους.

Οι σημαίες των αναρχικών πληθαίνουν στις διαδηλώσεις ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, τα αιτήματά τους έχουν πια μια θέση στις σημερινές διαμάχες για την οικολογία ή τον νεοφιλελευθερισμό, ολοένα και νέες ομάδες ξεπηδούν και συσπειρώνονται στο ίντερνετ. 

11,00 €

ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Κεντρικό θέμα του βιβλίου αυτού είναι η σχέση του αστικού φιλελευθερισμού με την πραγματικότητα της πρώιμης καπιταλιστικής κοινωνίας. Ο συγγραφέας δείχνει πώς η κτητική κοινωνία της αγοράς ενθαρρύνει και διαμορφώνει μιαν αντίληψη για τον άνθρωπο και την κοινωνία στηριζόμενη στις έννοιες του ατομικισμού και της ιδιοκτησίας. Μέσα από τούτο το πρίσμα αναλύεται η αγγλική πολιτική σκέψη του 17ου αιώνα από τον Χομπς ώς τον Λοκ, που είναι πρότυπη από την άποψη αυτή. Το βιβλίο αποτελεί έυσι ουσιαστική συμβολή στην κατανόηση μιας ιδεολογίας που κυριάρχησε επί αιώνες στο ιστορικό προσκήνιο.

24,99 €

Η ΑΔΕΛΦΗ ΣΑΝ ΣΟΥΛΠΙΣΙΟ

«Κόντευε η ώρα έντεκα, και τότε έβαζα φτερά στα πόδια μου παίρνοντας τον αντίθετο δρόμο, την Αργκότε ντε Μολίνα, ώσπου να φτάσω στο σπίτι της Γκλόριας. Οι κρυφές αυτές συναντήσεις μας είχαν τη χάρη τους. Ήταν για μας πολύ μεγάλη απόλαυση. Με το μέτωπο ακουμπισμένο στα κάγκελα του παραθυριού, νιώθοντας την απαλή ανάσα της αγαπημένης μου και αναπνέοντας το άρωμα των μαλλιών της άφηνα τις ώρες να κυλάνε, τις πιο ευτυχισμένες ίσως της ζωής μου. Η Γκλόρια μιλούσε, μιλούσε ολοένα.

13,50 €

ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ

Λίγο πριν από τον πρώιμο θάνατό του ο Λεβ Βυγκότσκι, μια από τις μεγάλες προσωπικότητες της νεαρής ακόμα σοβιετικής επιστήμης, συνόψισε στο έργο αυτό τα πορίσματα των πειραματικών ερευνών και των θεωρητικών του στοχασμών πάνω στο θεμελιώδες πρόβλημα των σχέσεων σκέψης και γλώσσας. Μέσα από την κριτική αντιπαράθεση με τις θεωρίες του Πιαζέ, της ψυχολογίας της μορφής και του μπιχαβιορισμού ανέπτυξε μια μαρξιστική, και συνάμα ανοιχτή και αδογμάτιστη, ερμηνεία της συνείδησης, δείχνοντας την ιστορικότητα της διαμόρφωσής της και την συνύφανσή της με την κοινωνική πράξη.

Ο ΠΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΠΙΚΑ

Τα δυο καρακαξάκια καθόλου δεν κακόπεσαν, όπως συνήθως γίνεται όταν ανθρώπινο χέρι τα παίρνει από τη φωλιά τους. Το ανθρώπινο χέρι ήταν αυτήν τη φορά πραγματικά στοργικό, αλλά βέβαια δεν μπορούμε να του δώσουμε συγχώρηση, όσο καλούς σκοπούς κι αν είχε. Τα καρακαξάκια έπρεπε να μείνουν στη φωλιά τους με τη μητέρα και τον πατέρα τους. Δεν ήταν σωστό αυτό που έγινε εκείνη την ημέρα, μα ό,τι και να πούμε εμείς τώρα είναι πολύ αργά.

5,85 €

Σελίδες