ΒΙΒΛΙΟΠΕΛΑΓΟΣ

ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΑ Η ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ - ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΦΗΓΗΜΑΤΩΝ

Πέντε αφηγήματα του πιο πολυδιαβασμένου συγγραφέα της Ισπανίας μετά τον Θερβάντες, του πεζογράφου που συνδυάζει τον ρεαλισμό του Μπαλζάκ με τη φαντασία του Πόε και ενέπνευσε τρεις ταινίες του Μπουνιουέλ: Τριστάνα, Βιριδιάνα, Ναζαρέν. Αφηγήματα γραμμένα κατά τα τέλη του 19ου αιώνα, σε μια Ισπανία που βίωνε έντονα την παρακμή και αναζητούσε ταυτότητα, καθώς έχανε και τις τελευταίες αποικίες, μαστιζόταν από την οικονομική δυσπραγία, τη διαφθορά των πολιτικών, τον σκοταδισμό της εκκλησίας.

9,54 €

ΟΜΟΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΕΦΑΠΤΟΜΕΝΑ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ, Η 17Ν, DOCUMENTA 14

«Αναρχίας δε μείζον ουκ εστίν κακόν. Αύτη πόλεις τ' όλλυσιν, ήδ' ανάστατους οίκους τίθησιν.» (Ο γνωστός Κρέων στην Αντιγόνη του Σοφοκλή)
Τέσσερα σχόλια για μη ελάσσονα ζητήματα, που πρωτο-δημοσιοποιήθηκαν τα τρία διαδικτυακώς (Ο Μέγας Αλέξανδρος, Περί Σύγχρονης Τέχνης, Αριστεράς εγκώμιον), το τέταρτο (για τη 17Ν) είχε τυπωθεί στην ώρα του, κλιμακώνοντας την κατά κάποιον τρόπο συμβολή τους -λες και εφάπτονται παρότι ομόκεντρα- στην ακατάπαυτη, την αέναη σύγκρουση εξουσίας-αντιεξουσίας.
Γιατί...
Και πολιτείες γκρεμίζει, και στα σπίτια φέρνει, τα πάνω κάτω. 

8,48 €

ΖΩΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ - ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ

Διαβόητη ή διάσημη; Μισητή ή αγαπημένη; Πέρα από τους χαρακτηρισμούς εχθρών ή φίλων, η Έμμα Γκόλντμαν υπήρξε αναμφισβήτητα από τις πρωταγωνιστικές μορφές των κοινωνικοπολιτικών και επαναστατικών κινημάτων που συντάραξαν την ανθρωπότητα στα τέλη του 19ου και στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Αναρχική ακτιβίστρια, εμπνευσμένη ομιλήτρια, διέδωσε με τον λόγο και την πένα της τις αξίες της ισότητας και της ανεξαρτησίας της γυναίκας, του ελεύθερου έρωτα και του ελέγχου των γεννήσεων, υποστήριξε παθιασμένα την ελευθερία του λόγου και εναντιώθηκε με συνέπεια στον μιλιταρισμό.

28,62 €

ΓΙΟΣ

Οι σταγόνες της βροχής στάζουν από τα πλατιά φύλλα του αιωνόβιου δένδρου πριν καταλήξουν στηνπαλάμη του πατέρα, Το τρεχούμενο νερό λένε, καθώς κυλάει, αν συναντηθει με περισσότερες από πέντε πέτρες, είναι καθαρό.

8,48 €

ΟΤΑΝ Ο ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΛΑΛΟΥΣΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ... ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ 1971-1978

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ 1971-1978

«Ας εντυπωθεί επίσης στο νου του αναγνώστη το σημαντικότερο: πως αυτά τα κείμενα είναι όλα γραμμένα από ανθρώπους, οι οποίοι πίστευαν στην κατάργηση όλων των διαχωρισμών και που για πρώτη φορά πιάνουν την πένα, για να κάνουν πράξη ακριβώς αυτό, να καταργήσουν το διαχωρισμό ανάμεσα σ' αυτούς που γράφουν και σ' εκείνους που δεν γράφουν και κατ' επέκταση το διαχωρισμό ανάμεσα σε καθοδηγητές και καθοδηγούμενους.»

24,38 €

ΤΟ ΡΟΖ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

(. . .) Ο Κατσάνης με μια απαράμιλλη τεχνική - θεατρικούς διαλόγους που διακόπτονται από εσωτερικούς μονολόγους και ζωντανές κινηματογραφικές εικόνες - η οποία είναι καρπός της θητείας του στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, αναδεικνύει τον έρωτα ως την υπέρτατη έκφραση της ελευθερίας. Ελευθερία την οποία μπορούμε να βιώσουμε ολοκληρωτικά μόνο αν απαλλαγούμε από τις κάθε λογής προκαταλήψεις που μας έχουν φορτώσει όσοι αποστρέφονται, μισούν ή μάχονται το ίδιο τους το σώμα. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

20,14 €

ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ

"ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ":
Αργά θα μάθουνε για μένα 
μα δεν με νοιάζει.
Με φτάνει 
που συνταίριαξα τ' όνειρο με τη ζωή 
δεν μίλησε με λέξεις δανεικές μα με δικές μου 
κι αγνοώντας όλους τους Μινώταυρους 
που στοιχειώνουν τις γωνιές των λαβυρίνθων μας 
είπα τα πράγματα όπως τα έβλεπα εγώ 
κι όχι όπως ήθελαν να τα βλέπω οι άλλοι.
(Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

12,72 €

ΣΙΓΟΒΡΑΣΜΑ ΟΝΕΙΡΟΥ - ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η αγάπη είναι το κούρνιασμα 
στο φως κάποιου φόβου·
ο ήσυχος ύπνος
στην αγκαλιά ανήσυχου τρόμου.
Μα όψονται οι φόβοι μπρος μου
και φοβούνται.
Μα όψονται οι τρόμοι μπρος μου
και τρομάζουν.
[Από την έκδοση]

5,30 €

Σελίδες