ΑΛΦΕΙΟΣ

ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ

Επτά ποιητές και ποιήτριες θέτουν στον εαυτό τους εννιά ερωτήσεις που ζητάνε επειγόντως απάντηση: "Η ποίηση τώρα και πάντα", "Ποίηση και κοινωνία", "Περί προγόνων, γόνων και άλλων δαιμονίων", "Η περιπέτεια της μορφής: Για μια θέση στο χρόνο", "Ποίηση και ταυτότητα: Η εμπειρία του εαυτού", "Ποίηση και γνώση: Η εμπειρία του κόσμου", "Περί κοινότητας", "Το σώμα και η φωνή", "Ποιητές και ποιητική".

Γιατί μια συζήτηση για την ποίηση τώρα;

13,99 €

ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΑ / Η ΧΕΡΣΑ ΓΗ - FOUR QUARTETS / THE WASTE LAND

Η ποίηση του Έλιοτ αποτελεί αστείρευτη πηγή τέρψης και το συνεχές παγκόσμιο ενδιαφέρον γι' αυτήν εδράζεται στην ικανότητα που είχε ο κορυφαίος μοντερνιστής ποιητής να εκφράζει τον προσωπικό του κόσμο μέσα από μια πρωτότυπη ποιητική γραμμή. Ο λάτρης της ποίησης, όταν αυτή καλεί σε εμβάθυνση, πρέπει να είναι προετοιμασμένος να ανταποκριθεί, είχε γράψει ο Έλιοτ. Και παρότι η δικιά του ποίηση το επιτάσσει, η πρόσβαση σε αυτήν διευκολύνεται αφού ο Έλιοτ πέτυχε, κατά την εκτίμηση του I.A.

15,90 €

ΧΡΟΝΙΚΟ 1942 - 1945 / ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΑΡΑΦΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το παρόν βιβλίο αποτελεί τη σχολιασμένη έκδοση ενός δακτυλογραφημένου κειμένου 150 σελίδων, στο οποίο ο αντισυνταγματάρχης Πεζικού ε.α.

15,90 €

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ / A GAME WITHOUT RULES

Σημαντικό πλαίσιο κάθε παιχνιδιού ήταν τότε για μας, οι κανόνες. Οι ήδη υφιστάμενοι κανόνες αποτέλεσαν την αφετηρία για μια άτυπη συμφωνία και στο παιχνίδι που μας εξίταρε περισσότερο εκείνη την περίοδο, το πατίνι. Το πατίνι, όπως και αρκετά άλλα παιχνίδια που πραγματοποιούνται σε πλατείες και δημόσιους χώρους, διέποταν από έναν, σχεδόν μοναδικό και ειρωνικά ιδιαίτερο κανόνα: ”εδώ το παιχνίδι απαγορεύεται”.

15,90 €

ΣΤΙΓΜΙΟΚΛΕΙΔΑ

"Εδώ
εδώ
εδώ στα χαμηλά
που γυροφέρνω
εδώ στα χαμηλά
που ζω
πώς
να φορέσω
το πιο ωραίο
μου 
αύριο
να ψάξω
να σε βρω;"

Ο Νικόλας Ευγένιος γεννήθηκε το 1971, φοίτησε στην ΑΣΚΤ της Αθήνας και ασχολείται επαγγελματικά με τη ζωγραφική και τη γλυπτική. (Από την έκδοση)

9,54 €

ΜΗ ΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙΣ

Στο βιβλίο που θα διαβάσετε θα δείτε να παρουσιάζεται ενώπιόν σας η μορφή ενός ανθρώπου που δεν κλείσθηκε ποτέ στον εαυτό του. Προσανατολίστηκε και αφιερώθηκε, με τον τρόπο του, σε όσα πρέσβευε και εξακολουθεί, απ' ό, τι μας λέει, να πρεσβεύει. Μια τέτοια σταθερή προσχώρηση τη βρίσκουμε πολύ πιο συχνά στη σφαίρα της ηθικής παρά της πολιτικής. Και, είναι, πράγματι, αυτή η περίπτωση του Γιώργη Κάβουρα. 

21,20 €

Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Τρεις νεαροί δούκες και τρεις δεσποσύνες, εξι ερωτευμένοι νέοι, μέσα από ένα παιχνίδι ερωτικών πλανών και κωμικών μεταμφιέσεων, εισέρχονται στο λαβύρινθο που έχτισε γι αυτούς ο θεός Έρωτας. Αυτή η κωμωδία μεταμφιεσμένων βγαίνει από το συρτάρι, όπου ήταν κρυμμένη για τετρακόσια χρόνια, παρουσιάζοντας μια άλλη όψη του Θερβάντες, αυτή του δραματουργού.

11,96 €

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ 1941 - 1944

Η μακρά παράδοση της ανάμιξης των στρατιωτικών στα πολιτικά δρώμενα, είτε έχοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο είτε δρώντας παρασκηνιακά, τους είχε καταστήσει βασικό παράγοντα του κοινοβουλευτικού βίου. Από τη στιγμή που στη διάρκεια της ταραχώδους μεσοπολεμικής περιόδου δεν υπήρξε πολιτική ανατροπή χωρίς την εμπλοκή του Στρατού, οι ηγετικές του προσωπικότητες είχαν καθιερωθεί στη λαϊκή συνείδηση ως εν δυνάμει πρωθυπουργοί σε μια δύσκολη ώρα.

21,20 €

Σελίδες