Δημοσιεύθηκε την

Βιβλιοπαρουσίαση “12 χρόνια φυλακή” της Νέλλης Ψαρρού, στην κατειλημμένη ΕΡΤ3

Ημερομηνία: 2014-10-02 17:00:00

Τοποθεσία: ΕΡΤ3

 

[…] Κι αν όλα αυτά σας φαίνονται ήδη κάπως άσχημα ή τραγικά, το χειρότερο δεν σας το έχω πει ακόμη. Όλη αυτή η παγίδα, όλο αυτό το έργο που στήθηκε εις βάρος μου, τα ψέματα που μου είπαν και με υποχρέωσαν να τα μάθω, η προσπάθεια απαξίωσης μου όταν τα έμαθα(!), οι απειλές και η καταστολή όταν απαίτησα όσα μου μάθαν να είναι αλήθεια, όλο αυτό το μάθημα που έμελλε να μου γίνει πάθημα προκειμένου να το μάθω καλά, να γαλουχηθώ μέσα σ’ αυτό που λένε…, για να το μάθω με έβαλαν φυλακή! Ναι, αλήθεια σας λέω. Χωρίς να έχω κάνει τίποτα, τίποτα πέρα απ’ το να είμαι ελεύθερη και διψασμένη για γνώση. Με φυλάκισαν. Στην πιο τρυφερή μου ηλικία. Και μη φανταστείτε για λίγο. Όχι! Για χρόνια και χρόνια. Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά δώδεκα. Δώδεκα ολόκληρα χρόνια. Δώδεκα χρόνια φυλακή.

Βιβλιοπαρουσίαση

Οι Ακυβέρνητες Πολιτείες παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Νέλλης Ψαρρού “12 χρόνια φυλακή”. Το βιβλίο αναφέρεται στη 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, και συγκεκριμένα στον τρόπο που το εκπαιδευτικό σύστημα προετοιμάζει τους πολίτες για την ομαλή και πειθήνια ένταξή τους στο υπάρχον πολιτικό σύστημα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014, στο κατειλημμένο κτήριο της ΕΡΤ3 [Λεωφόρος Στρατού] στις 20.00

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Βικόπουλος Θανάσης, εργαζόμενος στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3
Μασούρας Χρήστος, εκπαιδευτικός
Ψαρρού Νέλλη, συγγραφέας και δημιουργός ντοκυμαντέρ

εισήγηση από τις Ακυβέρνητες Πολιτείες

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Νέλλη Ψαρρού γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Είναι πολιτική επιστήμονας, με εξειδίκευση στα ζητήματα του εθνικισμού, της εθνικής ταυτότητας, των ιδεολογιών, του κράτους και της παγκοσμιοποίησης. Έχει διδάξει στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση για έξι χρόνια. Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με την έρευνα και τη δημοσιογραφία, είτε ανεξάρτητα εκδίδοντας βιβλία και αρθρογραφώντας στην προσωπική της ιστοσελίδα, είτε σε συνεργασία με άλλες ομάδες και εφημερίδες. Ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή βιβλίων εκδίδοντας το Εθνική Ταυτότητα στην Εποχή της Παγκοσμιοίησης (Gutenberg, 2005), Ταξίδι στη Σαμοθράκη: ένα πολιτικό ημερολόγιο (αυτοέκδοση, 2009), και φέτος τα 12Χρόνια Φυλακή (αυτοέκδοση, 2014). Από το βιβλίο Ταξίδι στη Σαμοθράκη προέκυψε η έρευνα που οδήγησε στο πρώτο της ντοκιμαντέρ “Golfland?“, μια αυθόρμητη προσπάθεια λίγων εθελοντών συνεργατών με θέμα τα τουριστικά θέρετρα γκολφ και την ανάπτυξή τους στην Ελλάδα, ενώ φέτος επανήλθε με το ιδιαίτερα δημοφιλές ντοκιμαντέρ Σταγώνες για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Και τα δυο ειναι ελεύθερα αναρτημένο στο διαδίκτυο, όπως και το βιβλίο Ταξίδι στη Σαμοθράκη καθώς και όλη της η επιστημονική και δημοσιογραφική αρθρογραφία.

www.nellypsarrou.com