1984

ΓΛΩΣΣΑ ΛΟΓΟΣ ΓΡΑΦΗ ΤΟΜΟΙ 1+2 ΣΕΤ - ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΟΞΑΣ

Σύντομη παρουσίαση

Ένα έργο εκλαϊκευτικό του αιώνια ερευνόμενου θέματος της ανάπτυξης της γλώσσας. Ένα ταξίδι στην πορεία του εξανθρωπισμού του πιθήκου. Ένα ταξίδι αλλιώτικο απ’ τ’ άλλα, γυρίζοντας προς τα πίσω εκατομμύρια χρόνια, ολόισα στις ρίζες και στις πηγές μας, εκεί που σφυρηλατήθηκαν ο ενανθρωπισμός και η ανθρώπινη νόηση.

30,00 €

Ο ΚΑΒΑΦΗΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΟΦΙΣΤΙΚΗ

"Η ΜΕΛΕΤΗ" που ακολουθεί δεν είναι φιλοσοφική. Έχει βέβαια ως θέμα της τη σχέση του Καβάφη με τη δεύτερη σοφιστική. Αλλά αυτή η σχέση δεν νοείται και δεν μελετάται φιλοσοφικά. Μελετάται ως σχέση όχι γνωσιολογικής, αλλά λογοτεχνικής κατηγορίας. Στόχος της μελέτης είναι να υποδείξει φιλολογικά και να αναλύσει μορφολογικά αυτή τη σχέση. Και εδώ με την εξής διάκριση: να την υποδείξει φιλολογικά, αλλά από τη νεοελληνική σκοπιά και κατά την άποψη αποκλειστικά του ποιητή που μας απασχολεί.

19,08 €

ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΖΩΗ

"Όλοι οι άνθρωποι είναι μέρος ενός ασταμάτητου ειρμού μιας πορείας που δεν διακόπτεται πουθενά, ούτε στον θάνατο. Ίσως ο θάνατος να μην είναι το τέλος αλλά ένα στάδιο της όλης πορείας μας".
Πιστεύοντας τα παραπάνω, η Σίρλεϋ Μακλαίην στο βιβλίο αυτό περιγράφει τις προσπάθειές της να μάθει κάτι για τα άγνωστα στάδια της πορείας μας, ζητώντας να βρει το νόημα και τον σκοπό της ύπαρξής μας.
Ακόμα περιγράφει "ένα δυνατό ερωτικό της δεσμό" με κάποιον γνωστό πολιτικό που την έκανε να διαφοροποιήσει πολλά από τα πιστεύω της.

9,54 €

ΤΟ ΒΥΖΙ

«Είμαι βυζί. Κάτι έγινε μέσα στο κορμί μου, και μ' έχει μεταμορφώσει σε θηλαστικό αδένα, που δε θυμίζει σε τίποτα την προηγούμενη ανθρώπινη μορφή μου». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Το καλύτερο βιβλίο του Ροθ μέχρι σήμερα... Έξυπνο, εξεζητημένο, υπέροχο, δαιμόνιο, και πολύ μα πολύ αστείο» (The New York Times Book Review)

6,50 €

ΠΟΥ ΤΡΑΒΑ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ;

Σήμερα ο τεχνικός πολιτισμός αμφισβητείται από φιλοσόφους, λογοτέχνες και ηθικολόγους σαν ένας παράλογος και, από πολλές απόψεις, απάνθρωπος μηχανισμός. Σε ποιο βαθμό οι υπέρμαχοι της εργασίας, η οποία αναστατώνεται κάθε τόσο από την αδιάκοπη πρόοδο της μηχανοκρατίας, θεμελιώνουν αυτή την κατηγορία; Αυτό είναι το κύριο ερώτημα στο οποίο προσπαθεί να δώσει απάντηση τούτο το βιβλίο, στηριγμένο στις πρόσφατες έρευνες των επιστημών του ανθρώπου και στις παρατηρήσεις που έκανε ο συγγραφέας του τόσο στην ανατολική και δυτική Ευρώπη όσο και στην βόρεια και νότια Αμερική.

16,96 €

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ; - ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ

"..."Εν ονόματι τίνος μιλούμε;" Σε ό,τι με αφορά, θα έλεγα ότι μιλώ εν ονόματί μου. Και δεν νομίζω ότι υπήρξε έστω και ένας άνθρωπος στην ιστορία που να μίλησε στο όνομα κάποιου άλλου από τον εαυτό του. Η πεποίθηση όμως αυτή, ότι μπορεί κανείς να μιλάει στο όνομα των άλλων, ή όλων, είναι η φενάκη η πιο διαδεδομένη ανάμεσα στους διανοούμενους και τους πολιτικούς.

7,00 €

Ο ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΟΓΙΑΤΡΟ

Άλλοι κροκόδειλοι θέλουν να κοιτάζουν το φεγγάρι, άλλοι να ξαπλώνουνε ανάσκελα και άλλοι να πλατσουρίζουνε στη λάσπη. Ο Κορνήλιος, όμως, ο πιο καυχησιάρης και κατεργάρης από όλους τους κροκόδειλους, θέλει να τρώει χέρια. Μέχρι τώρα έχει φάει χέρι σερβιτόρου, χέρι μαέστρου, χέρι μποξέρ, χέρι τροχονόμου, χιλιάδες χέρια! Αμέτρητα! Μόνο χέρι οδοντογιατρού δεν έχει φάει ακόμη. Ώσπου μια μέρα αποφασίζει να βάλει σε εφαρμογή ένα καταχθόνιο σχέδιο και να φάει χέρι οδοντογιατρού. Θα τα καταφέρει άραγε; Ποιος ξέρει; (Από την παρουσίαση της έκδοσης

9,46 €

Σελίδες