1983

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Μουσική - Κοινωνία - Εκπαίδευση αποτελεί ταυτόχρονα μια νέα κοινωνιολογία της μουσικής και μια γοητευτική εξερεύνηση των διαφόρων μουσικών παραδόσεων της ανθρωπότητας και των διαφορετικών λειτουργιών που έχει η μουσική σε κάθε μία από αυτές. Είναι ένα βιβλίο που δεν απευθύνεται σε ειδικούς αλλά που είναι προσιτό σε κάθε καλλιεργημένο αναγνώστη. Οι εκδότες του πιστεύουν ότι θα επηρεάσει έντονα της τρόπους της μουσικής σκέψης και διδασκαλίας του μέλλοντος. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ).

17,34 €

Η ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΟΘΙ ΑΡΤΣΕΡ

Η μετεμψύχωση του Τίμοθι Άρτσερ μπορεί να θεωρηθεί η πνευματική διαθήκη του Φίλιπ Ντικ. Παρόλο που περιέχει μυθιστορηματικά στοιχεία δεν είναι ακριβώς μυθιστόρημα. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αποκαλυπτικό μήνυμα, μια και κλείνει περισσότερες αυτοβιογραφικές πληροφορίες και προσωπικές εντυπώσεις. Ωμό, γρήγορο, αγχωτικό, βαθιά πνευματικό, είναι στην ουσία ένας διάλογος με τον εαυτό του, τον κόσμο, τη φύση και το σύμπαν. 

13,94 €

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ - ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Το διηγηματογραφικό έργο της Μέλπως Αξιώτη αποτελείται από είκοσι εννέα κείμενα και θα μπορούσε να διαιρεθεί σε τρία τμήματα. 
Το πρώτο τμήμα περιλαμβάνει μια σειρά δέκα διηγημάτων που δημοσιεύτηκαν από το Μάιο του 1945 ως τον Αύγουστο του 1946 στο περιοδικό "Ελεύθερα Γράμματα" και ένα διήγημα που δημοσιεύτηκε στην ανθολογία 15 διηγήματα από την Αντίσταση, έκδοση "Νέας Γενιάς" (1946;). 

17,25 €

Η ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

[...] Η περίοδος στην οποία αναφέρεται είναι το χρόνια που ακολούθησαν τον Πελοποννησιακό Πόλεμο (το "Μεγάλο Πόλεμο"). Μετά τη λήξη του, στα 404 π. Χ., ακολούθησε η Σπαρτιατική Ηγεμονία που τη διαδέχτηκε η Θηβαϊκή. Ύστερα, ήρθε το κενό. Κενό πολιτικό, ιδεολογικό, ηθικό. Και τότε ακριβώς οι φιλοσοφικές αναζητήσεις του Πλάτωνα έκαναν να παιχτεί στην ελληνική Δύση ένα μεγάλο δράμα, πολιτικό αυτή τη φορά κι όχι εθνικό, όπως ήταν τα Μηδικά.

17,33 €

ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΙΜΟΥΣ

Πώς θα σας φαινόταν αν ο καλύτερός σας φίλος ήταν η Μίνι, ένα γλυκύτατο σαλιγκάρι, ή ο Τέρης, ένα πανέμορφο μαύρο σκυλάκι; Θα μπορούσατε να φανταστείτε στην παλαιολιθική εποχή άγρια τσακάλια να βοηθούν στο κυνήγι τους ανθρώπους; Ή ότι χιλιάδες χρόνια μετά ένας νεαρός στρατιώτης, ο Κουρτ, βρίσκει διαμάντια σ' ένα απολίθωμα μαϊμούς; Και πώς θα σας φαινόταν αν γεννιόταν σήμερα ένα τρισχαριτωμένο μαμούθ; Ίσως σας φαίνονται απίστευτα όλ' αυτά. . . Σίγουρα όμως οι συγκινητικές και πρωτότυπες περιπέτειες που περνούν οι ήρωες του βιβλίου μαζί με τους φίλους τους τα ζώα θα σας συναρπάσουν. 

5,48 €

Σελίδες