RED MARKS

ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΕΥΧΟΣ 14

ης σύνταξης
Αφιέρωμα: Κλιματική κρίση
- Πέτρος Ψαρρέας
Η κλιματική κρίση και οι προκλήσεις για τον αντικαπιταλιστικό αγώνα
- Χρήστος Σταυρακάκης
Εξορύξεις υδρογονανθράκων και East Med: Η αιχμή των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην Ανατολική Μεσόγειο
- Μάικλ Τ. Κλερ
Αρκτική: Η στρατηγική του Πενταγώνου για την κλιματική αλλαγή
- Τζέιμς Πλέστεντ
Πώς οι πλούσιοι σχεδιάζουν να διατηρήσουν την εξουσία τους σε έναν φλεγόμενο πλανήτη
- Πάνος Πέτρου
20 χρόνια μετά το Σιάτλ: Η ιστορία δεν τελείωσε
- Ανρί Βιλνό

6,00 €

ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

«Η κριτική που ασκώ στις επιλογές του Βαρουφάκη και της κυβέρνησης Τσίπρα γίνεται με ακρίβεια και επιχειρηματολογία. [...]
Πρέπει να διαχωρίσουμε τον Αλέξη Τσίπρα από τον Γιάνη Βαρουφάκη: ο ένας υπέγραψε το 3ο μνημόνιο και το πέρασε από το ελληνικό κοινοβούλιο. Ο άλλος αντιτάχθηκε, αποχώρησε από την κυβέρνηση στις 6 Ιουλίου του 2015 και, ως βουλευτής, καταψήφισε το μνημόνιο της 15ης Ιουλίου 2015.

17,81 €

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ «ΚΡΙΣΗΣ»

Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να χαρτογραφήσει κριτικά τις ανταγωνιστικές αφηγήσεις περί εργασίας και επισφάλειας στον λόγο των νέων εργαζομένων στην Ελλάδα της «κρίσης». Με ποιους τρόπους κατανοούν και περιγράφουν τις συνθήκες επισφαλούς εργασίας; Πώς αντιλαμβάνονται την αμειβόμενη εργασία και από ποιους συμβολικούς πόρους αντλούν για να μιλήσουν για τις εργασιακές ταυτότητές τους; Υπάρχουν εναλλακτικά εργασιακά φαντασιακά;

10,00 €

ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΕΥΧΟΣ 13 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2019

Αυτό το τεύχος του περιοδικού «Κόκκινο» κυκλοφορεί σε μια νέα πολιτική συγκυρία, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιούλη. Ένα κείμενο της σύνταξης παρουσιάζει τις εκτιμήσεις μας και το πώς στεκόμαστε σε αυτήν την καινούργια κατάσταση.

Καθώς τυπωνόταν το «Κ», εξελισσόταν μια κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής που περιλάμβανε το Brexit στην ατζέντα της, λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας. Ο Πέτρος Τσάγκαρης γράφει για τις πολιτικές και κοινωνικές αντιφάσεις που χαρακτήρισαν την ταραχώδη πορεία από το δημοψήφισμα του 2016 μέχρι τη σημερινή κρίση.

6,00 €

VOICES ON THE LEFT - CHALLENGING CAPITALIST HEGEMONY

"This is not an interview mate, but an intense interrogation". That was the reply I received after sending my list of questions, in written form, to one of the people that I interviewed for this volume. It could be argued that, at least in a way, they were right. The interviews included here attempt to grasp as much as possible of the political life and intellectual work of the interviewees. In other words, its aim is to present their political formation as much as their positioning in key debates they engaged in throughout their academic careers.

16,60 €

ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΕΥΧΟΣ 12 ΑΝΟΙΞΗ 2019

-της σύνταξης
-Αφιέρωμα: Ευρώπη και ακροδεξιά
Εισαγωγή
-Συνέντευξη με τον Αντονέλο Ζέκα
Η Ιταλία του Σαλβίνι
-Μιγκέλ Ουρμπάν
Ο Φράνκο δεν ξεριζώθηκε ποτέ
-Μανόλο Γκαρί και Χάιμε Παστόρ
Ποδέμος: Ένας νεκραναστημένος ευρωκομμουνισμός εναντία στον κεντρώο νέο-λαϊκισμό
-Χρήστος Σταυρακάκης
Τα τέρατα επιστρέφουν με γραβάτες
-Αφιέρωμα: Λατινική Αμερική
Εισαγωγή
-Πάνος Πέτρου
Η μάχη για τη Βενεζουέλα
-Συνέντευξη με τον Βαλέριο Αρκάρι
Βραζιλία: Πόσο βαριά η ήττα;
-Ερίκ Τουσέν και Ναθάν Λεγκράν

6,00 €

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Οι έννοιες του δήμου και της κοινότητας έχουν βαθιά ιστορική καταγωγή και μακρά διαδρομή στην εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών. Παρά τα διαφορετικά περιεχόμενα και τις διαφορετικές μορφές που έλαβαν, ανάλογα με τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, αφορούν πάντα τη διαχείριση των "κοινών" από τους ελεύθερους πολίτες, σε αντιπαράθεση με τη συγκεντρωτική δεσποτική ή αυτοκρατορική - μοναρχική εξουσία.

4,99 €

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1950 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ Η. ΒΕΝΕΖΗ Γ. ΘΕΟΤΟΚΑ ΚΑΙ Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ

Η μεταπολεμική περίοδος αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στον πολιτισμικό διάλογο Αμερικής και Ευρώπης, καθώς μονοπωλείται από την πολιτική και οικονομική ηγεμονία των Η.Π.Α. στην γηραιά ήπειρο αλλά και από την πολιτισμική και ιδεολογική «σταυροφορία» τους σ' αυτήν.
Στο πλαίσιο αυτό, η πεποίθηση ότι στο εξής οι Η.Π.Α. αποτελούν βασικό σκηνικό διεθνών εξελίξεων γίνεται εξαιρετικά δημοφιλής σε ένα κομμάτι της ευρωπαϊκής διανόησης, που με την παρότρυνση των αμερικανικών κυβερνήσεων σπεύδει να γνωρίσει από κοντά αυτόν τον «γνωστό, άγνωστο» κόσμο.

5,40 €

Σελίδες