ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ

Η Συλλογή εκδίδεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από τη γέννηση του Φρίντριχ Ένγκελς. Μέσα από τα κείμενά της, τις αναμνήσεις, τις αφηγήσεις, τις προσωπικές μαρτυρίες και τις επιστολές, δίνεται στον αναγνώστη η ευκαιρία να γνωρίσει την πολυσχιδή ζωή και το έργο του μεγάλου επαναστάτη και θεωρητικού, να παρακολουθήσει την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλε στην κοινή πορεία ζωής και δράσης με τον Καρλ Μαρξ για τη θεμελίωση του επιστημονικού σοσιαλισμού και την πάλη για την υπόθεση του προλεταριάτου.

15,00 €

ΚΟΜΕΠ ΤΕΥΧΟΣ 1 2021 - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 1 - ΓΕΝΑΡΗΣ ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2021

Τεύχος 1 | Γενάρης - Φλεβάρης 2021

 

21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δημόσιου Προσυνεδριακού Διαλόγου

Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο - 1ο κείμενο

Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο - 2ο κείμενο

Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο - 3ο κείμενο

 

ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κείμενο της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ: Για το προσεχές Συνέδριο και το νέο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

 

100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΕΠ - ΑΡΧΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ

Ε. Λούντβιχ: Η έκταση της σημερινής οικονομικής κρίσεως (1921)

6,00 €

Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

Ο ουρανός είναι το παράθυρό μας για το Σύμπαν. Κοιτάζοντας το βράδυ ψηλά, βλέπουμε μικρά σημαδάκια που σχηματίζουν όμορφα σχήματα. Είναι τα αστέρια.

Τι είναι όμως τα αστέρια; Πώς φτιάχνονται; Από τι αποτελούνται; Υπάρχουν για πάντα;

Ένα βιβλίο που εισάγει τους μικρούς μας φίλους στον όμορφο κόσμο του Σύμπαντος.

Ηλικές: 8+

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Τζαμάλ-Οδυσσέας Μαάιτα είναι διδάκτορας του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

9,00 €

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΟΣΧΑΡΙ

Στην έκδοση οι συγγραφείς παρουσιάζουν με σατιρικό κι ευχάριστο τρόπο τις περιπέτειες μιας σπείρας μικρο-λωποδύτων - κομπιναδόρων με κύριο πρωταγωνιστή τον Οστάπ Μπέντερ, που με επιδεξιότητα κι εφευρετικότητα εκμεταλλεύεται την ανθρώπινη ευπιστία και καταφέρνει να ζει σε βάρος της κοινωνίας και των συνανθρώπων του, αντιμετωπίζοντας όμως όλο και περισσότερες δυσκολίες εξαιτίας της οικοδόμησης του σοσιαλιστικού συστήματος και των αποτελεσμάτων της στη σοβιετική κοινωνία.

18,00 €

ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥΣ

«…Ο Κ. Θεοτόκης συνθέτει στο έργο αυτό έναν επιβλητικό πίνακα της κοινωνίας … Οι σκλάβοι στα δεσμά τους αποτελούν αναμφισβήτητα μία από τις πιο μεγάλες λογοτεχνικές δημιουργίες του Κ. Θεοτόκη. Είναι ορόσημο και αφετηρία για το ρεαλιστικό σοσιαλιστικό μυθιστόρημα. Με το έργο αυτό, όπως και με όλα τα άλλα πνευματικά του δημιουργήματα, ο Κ. Θεοτόκης έχει κατακτήσει επάξια μια από τις κορυφαίες θέσεις στα Ελληνικά Γράμματα.

14,00 €

ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΨΗΣ ΑΝΑΠΟΔΟΣ - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΛΑΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο κομμουνιστής Θύμιος Καψής (Ανάποδος) αποτέλεσε πρότυπο μαχητή, γέννημα θρέμμα της ανταρτομάνας Ρούμελης, η οποία τη δεκαετία του 1940 χάρισε στο λαϊκό κίνημα μια μεγάλη γενιά αγωνιστών-ηγετών.Στην έκδοση για τη ζωή και τη δράση του, επιχειρείται να συμπυκνωθεί όλη του η διαδρομή και η συμμετοχή του στο επαναστατικό κίνημα της χώρας μας, στις διάφορες περιόδους που έδρασε (Μεσοπόλεμος, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, περίοδος της Λευκής Τρομοκρατίας, τρίχρονη εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας), συνδυασμένη με βασικά συμπεράσματα γενικότερης σημασίας που έχει συλλογικά επεξεργαστεί το ΚΚΕ από την κρίσιμη

10,99 €

ΤΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ ( ΛΟΓΙΚΗ ΠΤΥΧΗ )

Ο Σοβιετικός φιλόσοφος Β. Α. Βαζιούλιν, ως στοχαστής που εμπνεύστηκε από τις κομμουνιστικές ιδέες και υλοποίησε συνειδητά μια επίκαιρη «κοινωνική παραγγελία», σχεδίασε και υλοποίησε ένα ορισμένο ερευνητικό πρόγραμμα για όλη του τη ζωή, το λογικό νήμα του οποίου φαίνεται ξεκάθαρα από την παράθεση των τίτλων των μονογραφιών που δημοσίευσε: Η Λογική «Του Κεφαλαίου» του Κ. Μαρξ, Το γίγνεσθαι της μεθόδου επιστημονικής έρευνας του Κ. Μαρξ (λογική πτυχή), Η διαλεκτική της ιστορικής διαδικασίας και η μεθοδολογία της έρευνάς της, Η Λογική της Ιστορίας. Ζητήματα θεωρίας και μεθοδολογίας.

19,99 €

Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ποια μονοπάτια της Ιστορίας οδηγούν έναν παντοδύναμο βασιλιά, που η απλή επιθυμία του αρκούσε κάποτε για να τον ακολουθήσουν τυφλά εκατοντάδες χιλιάδες απ' άκρη σ' άκρη του βασιλείου του, να σέρνεται πλέον «σαν αιχμάλωτος από 4.000 γυναίκες και έναν οπλισμένο όχλο 20.000-30.000 ατόμων στην ίδια του την πόλη»; Ποια γεγονότα μεταμορφώνουν ένα νεαρό δικηγόρο, που πρώτα στεκόταν με δέος μπροστά στον αυτοκράτορα, σε τρομερό κατήγορο που θ' απαιτήσει τον αποκεφαλισμό του Γάλλου μονάρχη; Μέσα σε ποιες μάχες σμιλεύονται οι λαμπερές προσωπικότητες του Ροβεσπιέρου, του Σαιν-Ζυστ, του Μαρά, του Δαντόν

13,00 €

ΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΕΡΣΟΦ ΔΙΤΟΜΟ

Οι Αδελφοί Γιερσόφ διαδραματίζονται σε μια επαρχιακή βιομηχανική πόλη της Σοβιετικής Ένωσης, στην οποία είναι ορατά τα σημάδια από τις καταστροφές του Β´ Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού Πολέμου.Καθώς εξελίσσεται η οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας, καθώς αναδεικνύεται το ζήτημα της «προσωπολατρίας» μετά από το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ, αναπτύσσεται κοινωνική διαπάλη που αντανακλάται και στην αντίστοιχη εσωκομματική διαπάλη.

24,99 €

ΜΑΚΡΟΝΗΣΙΩΤΙΚΑ

Τα Μακρονησιώτικα γράφτηκαν τον Αύγουστο και το Σεπτέμβρη του 1949 στη Μακρόνησο και φυλάχτηκαν, με τη βοήθεια των συντρόφων, θαμμένα στο χώμα μέσα σε σφραγισμένα μπουκάλια. Από εκεί τα διέσωσε ο Μάνος Κατράκης, παίρνοντάς τα μαζί του όταν μεταφέρθηκε τον Ιούλη του 1950 στον Άι-Στράτη.

Εκδόθηκαν για πρώτη φορά από το εκδοτικό του ΚΚΕ, Πολιτικές και Λογοτεχνικές Εκδόσεις, τον Ιούλη του 1957 στο Βουκουρέστι, στην πολιτική προσφυγιά.

8,00 €

Σελίδες