ΡΩΜΗ

ΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟ Μ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Η Ναταλία έφυγε κεφάτη για το φροντιστήριο, έχοντας αποχαιρετήσει τον άντρα της, τον Γαβριήλ Ακριβάκη, που θα ξαναπήγαινε στο Λονδίνο των φοιτητικών τους χρόνων. Όμως, όταν ήρθαν κάποιες φωτογραφίες στο κινητό της, ο κόσμος της κατέρρευσε... Ο Γαβριήλ δεν πήγαινε να δει τον παιδικό του φίλο, τον Αργύρη, που μένει εκεί· πήγαινε ταξίδι to Know us better με την παλλακίδα του. Αν και, όπως αποδείχτηκε αργότερα, το ταξίδι τους αυτό δεν ήταν το πρώτο τους άρα τα είχαν καιρό, κανείς δεν είχε καταλάβει την κρυφή και σκοτεινή ζωή του Γαβριήλ. Οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν την καταρράκωσαν.

12,00 €

Η ΑΛΛΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΜΕΛΗΣ- ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ- ΦΑΛΚΟΣ- ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ- ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ- ΛΟΥΚΙΔΟΥ

«Το ουσιώδες είναι που έσκασε ο ψευτοθεός», λέει ο Κ.Π. Καβάφης στον τελικό στίχο του ποιητικού του corpus, ενώ ο Μ. Σαχτούρης ομολογεί εντός ενός άλλου πλέγματος: «Ας μη το κρύβουμε, διψάμε για ουρανό!». Ο Γ. Θέμελης τέλος γράφει: «έξω από μας αρχίζει η ερημία του θανάτου». Τρεις στίχοι και στάσεις που συντροφεύουν και προβληματίζουν τον γράφοντα καιρό και που πλευρίζει με την «Άλλη» ποιητική Θεσσαλονίκη.

14,99 €

Η ΠΟΙΗΣΗ ΓΥΜΝΗ


H ποίηση γυμνή
Νικολέτα Βλάχου,  Δημήτρης Βούλγαρης, Άγγελος Ευθυμιάδης, Δημήτρης Ζαχαριάδης, Μαίρη Θεοφίλου, Ειρήνη Ιωαννίδου, Ειρήνη Καραγιαννίδου, Θωμάς Καραγκιοζόπουλος, Ράνια Καταβούτα, Φοίβος Κορορός -  Συμεωνίδης, Ιωάννα Λιούτσια, Χρήστος Μαράκος, Χαράλαμπος Μαχαίρας, Όλγα Μπίκα, Ζαφείρης Νικήτας, Λευτέρης Ντότσικας, Χριστίνα Παλάντζα, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Χρήστος Σακελλάρης, Ανδρέας Στούπος, Νικίας Φονταράς, Μαρία Χατζάκη, Κωστής Χατζησταυρίδης.
 

7,00 €

KIERKEGAARD ΚΑΙ MOLLA SADRA ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

Υπάρχοντας, ζούμε την ένταση μιας αντίθεσης. Αφενός, επιβεβαιώνουμε τη δυνατότητά μας να αναμετρηθούμε με το δελεαστικό αίνιγμα του εαυτού μας καθώς ορμάμε μέσα στην περιπέτεια της σχέσης με το(ν) άλλο, λαχταρώντας ένα ολοένα και πιο διαυγές ανοδικό άνοιγμα. Αφετέρου, προσκαλούμαστε να λογαριαστούμε σε βάθος με τη συνθήκη της περατότητας και τον προσωπικό μας θάνατο.