ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ

Ήρθε η στιγμή να ανακοινώσουμε την κυκλοφορία της νέας μας έκδοσης, το βιβλίο του Φώτη Γ. "Οι μπάτσοι δεν μπορούν να χορέψουν". Ήδη η διανομή έχει ξεκινήσει και προτού αναφέρουμε περισσότερα για το πρώτο μυθιστόρημα του Φώτη Γ. θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους και τις φίλες που μας στήριξαν για μια ακόμη φορά, ώστε να έχουμε το έβδομο βιβλίο των εκδόσεων στα χέρια μας. Έπεται συνέχεια!

5,00 €

ΕΚΤΟΣ ΤΕΥΧΟΣ 1 - ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ - ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2019

Γιατί εκτός;

Γιατί, εκτός των άλλων που έχουμε πάνω από το κεφάλι μας στα συνεχή εξάωρα- οχτάωρα-εικοσιτετράωρα, έχουμε και κάποιες δικές μας στιγμές που δεν θέλουμε να παραμείνουν μόνο δικές μας: εκτός βεβαιοτήτων, ορίων, συνταγών επιτυχίας, καταξιώσεων, πορτρέτων με τσιγάρο στο στόμα και βλέμμα σοβαροφανές.

1,51 €

ΕΝΑ ΓΥΜΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

Άλλο απόλαυση άλλο ηδονή θα πει ο Ρολάν Μπαρτ θέλοντας να εξερευνήσει τη σχέση του συγγραφέα με το κείμενο και κατόπιν του αναγνώστη με το κείμενο. Και θα υπερθεματίσει: «Ο κάθε συγγραφέας θα πει λοιπόν: τρελός δεν το μπορώ, γερός δεν το καταδέχομαι, είμαι νευρωσικός».

5,00 €

ΜΕΝΤΟΡΑΣ

Στα εφηβικά μου χρόνια, όταν ήθελα να κατανοήσω μία σκέψη ή ένα
μπερδεμένο συναίσθημα, έπαιρνα ένα τετράδιο, ένα στιλό και κλει-
νόμουν επί ώρες στο δωμάτιό μου. Έγραφα, έσβηνα, ανάκατα λόγια
και συγκεχυμένα νοήματα γέμιζαν το χαρτί. Όταν έβγαινα από το δω-
μάτιο, το πρόβλημα είχε λυθεί και ως ένα βαθμό ξεπεραστεί. Υπήρξε
ο αποτελεσματικότερος τρόπος έκφρασής μου. Αντιδρούσα ειλικρινά
δίχως εκλογικεύσεις και δεύτερες σκέψεις. Αγνή, ξεκάθαρη επικοι-
νωνία με τον εαυτό μου. Ανέκαθεν αυτόν είχα να αντιπαλέψω. Με αυ-

5,00 €

ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΕΡΦΙΑ

Στο σύμπαν που έπλασα στο Σχεδόν Αδέρφια λείπουν τα σαφή όρια μεταξύ καλού και κακού. Οι δύο πρωταγωνιστές θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει ρόλους σε διάφορα επεισόδια της ιστορίας. Η πρωταγωνίστρια, αν και σχεδόν απούσα, καθορίζει υπογείως την όλη ροή των γεγονότων. Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο, γιατί έτσι είναι οι ζωές τους, μπερδεμένες, στο μεταίχμιο πράξεων που δεν βγάζουν πουθενά. Απλώς κύκλοι εφάπτονται, συμπεριφορές θυμίζουν κάτι από το απόκρυφο παρελθόν τους, και το αύριο έρχεται πάντα πιο γρήγορα και πιο βίαια από ό,τι περίμεναν.

5,00 €

ΑΡΡΗΤΑ

Το καινούριο βιβλίο του Αντώνη Καλαμούτσου με τίτλο “Άρρητα” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις των Άλλων χωρίς να φοράει κοστούμι. Ξέρει ότι δεν του ταιριάζει κάποια ταμπελίτσα. Ενσαρκώνεται σε δεκαπέντε εξπρεσιονιστικά λογοτεχνικά στιγμιότυπα με άγνωστες προθέσεις: επιζητά το ταξίδι της φαντασίας, την πειραματική γραφή, το καλά κρυμμένο χιούμορ ή αλήθειες μισόγυμνες; Η ύπαρξή του και μόνο μοιάζει με ένα μικρό και δυσεπίλυτο αίνιγμα.

4,00 €