eshop

ΠΤΥΧΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΛΕΒΙΤΣΗ

Ὁ Χρῆστος Μαλεβίτσης (1927-1997) ἦταν κορυφαῖος διανοητής, συγγραφέας – δοκιμιογράφος καί ὁ διεισδυτικός του λόγος ἀποτελεῖ τομή στή συνείδηση τῆς ἐποχῆς μας. Τά κείμενα πού περιλαμβάνονται σέ τοῦτο τό σπονδυλωτά ἀρθρωμένο βιβλίο ἀφοροῦν σέ πτυχές τῆς φιλοσοφικῆς σκέψης του. Πρόκειται γιά μία συλλογή δοκιμίων στά ὁποία ἐκπτύσσεται ἡ θεώρηση αὐτοῦ τοῦ σπουδαίου πνευματικοῦ ἀνθρώπου γιά τή δόξα τοῦ πνεύματος, γιά τήν μετα-ἱστορία, γιά τό ἐθνικῶς ζῆν, γιά τήν ἐλευθερία, γιά τήν παράδοση, γιά τήν πολιτική παιδεία καί γιά τό δοκίμιο ὡς εἶδος ἔντεχνου λόγου.

10,60 €

ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΞ - ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ & ΜΑΡΞ

Ο Καστοριάδης άσκησε αυστηρή κριτική στη μαρξική θεωρία. Αυτή η πρωτοποριακή, ριζοσπαστική κριτική καθοδήγησε τη στάση πολλών θεωρητικών και άνοιξε το δρόμο... Συνεπώς, σήμερα, επείγει να επαναξιολογήσουμε την ερμηνεία του Μαρξ που πρότεινε ο Καστοριάδης: να ελέγξουμε αν δικαιώνεται, κατά πόσον παραμένει έγκυρη και να εξακολουθεί ν' αποτελεί πρότυπο για την εφεξής στάση μας έναντι της μαρξικής θεωρίας. Στην παρούσα εργασία, συνδυάζονται αναπόφευκτα η κριτική αποτίμηση του ίδιου του έργου του Μαρξ και της κριτικής που άσκησε ο Καστοριάδης.

12,00 €

ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

O τίτλος του βιβλίου κλείνει με νόημα το μάτι στον Προυστ: «Ένας άνθρωπος που κοιμάται κρατά σε κύκλο ολόγυρά του το νήμα που δένει τις ώρες, την τάξη που ακολουθούν τα χρόνια και οι κόσμοι».

13,00 €

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΕΠΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ EHESS

Γνωρίζαμε στο πρόσωπο του Κορνηλίου Καστοριάδη (1922-1997) έναν από τους θεμελιωτές του "Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα", του περιοδικού πού αντιστάθηκε σε κάθε είδους σταλινισμό, διατηρώντας την ιδέα της εργατικής αυτοδιαχείρισης και της κριτικής της γραφειοκρατικής κοινωνίας. Γνωρίζαμε τον φιλόσοφο της Φαντασιακής θέσμισης της κοινωνίας, τον θεωρητικό της ψυχής, τον συγγραφέα της σειράς «Τα σταυροδρόμια του λαβυρίνθου». Γνωρίζαμε ότι ήταν εξοικειωμένος, όντας και ο ίδιος ελληνικής καταγωγής, με τα μεγάλα κείμενα της αρχαίας Ελλάδας από τον Όμηρο έως τον Αριστοτέλη.

21,99 €

ΚΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΣΜΑΙΛΙ

 

O Τζορτζ Σμάιλι, πρώην υπάλληλος της υπηρεσίας πληροφοριών, αναλαμβάνει να ξετρυπώσει έναν «Τυφλοπόντικα» που έχει φωλιάσει στα ανώτερα κλιμάκια της βρετανικής αντικατασκοπείας και πουλάει μυστικά στη Σοβιετική Ένωση. Για να τον ανακαλύψει, ο Σμάιλι αρχίζει ένα δύσκολο σκακιστικό παιχνίδι με τον Κάρλα, το Σοβιετικό ομόλογό του. Κινήσεις που στην αρχή φαντάζουν ασύνδετες μεταξύ τους στο τέλος θα συγκλίνουν και θα αποκαλύψουν την ταυτότητα του «Τυφλοπόντικα». Κι όλα αυτά μέσα σ' έναν αμείλικτο ψυχρό πόλεμο όπου δεν υπάρχουν καλοί και κακοί.

14,84 €

ΑΥΤΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ - ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ

Το Αυτά κι άλλα πολλά είναι σίγουρα ένα βιβλίο-σοκ, που μιλάει έξω απ' τα δόντια για τη σκληράδα των καθημερινών μας σχέσεων, την κοινωνική διαφθορά και τη διάλυση της ανθρώπινης προσωπικότητας μέσα σ' αυτό το βρομερό κόσμο της αγοράς και των ψυχικών καταναγκασμών. Σκόρπιες ιστορίες, γραμμένες με τη γνωστή αδυσώπητη, αλλά συνάμα αποκαλυπτική, γλώσσα που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας.

11,66 €

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ

Η Συλλογή εκδίδεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από τη γέννηση του Φρίντριχ Ένγκελς. Μέσα από τα κείμενά της, τις αναμνήσεις, τις αφηγήσεις, τις προσωπικές μαρτυρίες και τις επιστολές, δίνεται στον αναγνώστη η ευκαιρία να γνωρίσει την πολυσχιδή ζωή και το έργο του μεγάλου επαναστάτη και θεωρητικού, να παρακολουθήσει την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλε στην κοινή πορεία ζωής και δράσης με τον Καρλ Μαρξ για τη θεμελίωση του επιστημονικού σοσιαλισμού και την πάλη για την υπόθεση του προλεταριάτου.

15,00 €

ΚΟΜΕΠ ΤΕΥΧΟΣ 1 2021 - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 1 - ΓΕΝΑΡΗΣ ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2021

Τεύχος 1 | Γενάρης - Φλεβάρης 2021

 

21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δημόσιου Προσυνεδριακού Διαλόγου

Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο - 1ο κείμενο

Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο - 2ο κείμενο

Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο - 3ο κείμενο

 

ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κείμενο της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ: Για το προσεχές Συνέδριο και το νέο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

 

100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΕΠ - ΑΡΧΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ

Ε. Λούντβιχ: Η έκταση της σημερινής οικονομικής κρίσεως (1921)

6,00 €

Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

Ο ουρανός είναι το παράθυρό μας για το Σύμπαν. Κοιτάζοντας το βράδυ ψηλά, βλέπουμε μικρά σημαδάκια που σχηματίζουν όμορφα σχήματα. Είναι τα αστέρια.

Τι είναι όμως τα αστέρια; Πώς φτιάχνονται; Από τι αποτελούνται; Υπάρχουν για πάντα;

Ένα βιβλίο που εισάγει τους μικρούς μας φίλους στον όμορφο κόσμο του Σύμπαντος.

Ηλικές: 8+

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Τζαμάλ-Οδυσσέας Μαάιτα είναι διδάκτορας του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

9,00 €

Ο ΔΡΟΜΟΣ Ο ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΑΞΙΔΕΜΕΝΟΣ

Κανένα άλλο κείμενο δεν άλλαξε τόσο τη διανοητική και πνευματική ζωή μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων όσο αυτό το εκπληκτικό βιβλίο. Σε αυτό ο Δρ Scott Peck, διάσημος ψυχίατρος και συγγραφέας, μας παρουσιάζει τη νέα «ψυχολογία της αγάπης»: έναν διαφορετικό τρόπο να βλέπουμε τη ζωή, τον εαυτό μας και τους άλλους.

16,60 €

1821 ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Περιγραφή : Σε αυτόν τον τόμο μπορείτε να διαβάσετε μια αναλυτική προσέγγιση της ιστορικής φυσιογνωμίας των απαρχών του ελληνικού κρατικού και καπιταλιστικού σχηματισμού. Πρόκειται για μια προσέγγιση η οποία έχει καταστρωθεί από κάποιους κατ’ ουσίαν πολέμιους του ερευνητικού αντικειμένου τους. Κι αν αναρωτιέστε τι σημαίνει οι πολέμιοι του κράτους και του καπιταλισμού να συντάσσουν την ιστορία του εχθρού τους, καλωσήρθατε στην ήπειρο της στρατευμένης ιστοριογραφίας! Εδώ δεν λέγονται γενικά «αλήθειες», όμως τα «ψεύδη» αποφεύγονται όπως ο διάολος αποφεύγει το λιβάνι.

16,49 €

Σελίδες